NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Showroom

Een succesvol bedrijfspand opbouwen betekent eigenlijk het juiste imago creëren aan de beste prijs. Kiezen voor LED-verlichting is een goede start. Voeg daarbij nog de mogelijkheid om elk aspect van de werkomgeving te beheren van eender waar in de wereld. TELETASK herdefinieert de termen ‘flexibiliteit’ en ‘kostenefficiëntie’.

We bieden managers de mogelijkheid om elk systeem op het werkterrein op te volgen. Een moderne werkomgeving integreert toegangscontrole en flexibele kantoorbezetting net zoals daglichtcontrole, temperatuur- en energiebeheer, tot zelfs seizoensgebonden verschillen. Maar ook restaurant-en bar services werken efficiënter met hetzelfde systeem.

 

Kantoren, labo's, productie en magazijn te Gent, België

 Doel: 

Het creëren van een productieve aangename werkomgeving met optimale verlichting, temperatuur en veiligheid en een grote zorg voor het energieverbruik.

 

Omschrijving

De gebouwen zijn in 2004 ondergebracht in een bestaand industrieel gebouw met verschillende bedrijfszones. De verschillende afdelingen werden aangepast in een grote renovatie in 2004 en 2013 en alle elektrische systemen kregen het beheer van een uitgebreide TELETASK installatie met drie decentraal samenwerkende DoIP centrales in dito verdeelborden. Het resultaat zijn intelligente ruimtes die zich aanpassen aan de bezetting en de status van het gebouw in zijn geheel. De ontwikkellabo's van het R&D team, de twee magazijnen, de productieruimte met assemblagelijn, de expeditiezone, de showroom, meerdere burelen, vergaderruimtes, bar; keuken, en de opleidingscentrum  maken deel uit van de totaalintegratie. Het overkoepelende management van alle ruimtes, zorgt er voor dat er een uiterst laag energieverbruik is zonder aan comfort in te boeten voor werknemers en bezoekers.

De geïntegreerde functies zijn: verlichting (verschillende types incl. LED en DALI sturingen), VRV, VRF en Split airco systemen en warmtepompen, twee gas- condensatieketels die enkele ruimtes verwarmen via radiatoren met elektro ventielen, toegangscontrole, gemotoriseerde screens en vensters. 
De besturing loopt grotendeels automatisch op basis van aanwezigheid en de koppeling met het alarm systeem. Bovendien zijn er heel wat bewegingsmelders en aanwezigheidsmelders aanwezig in de burelen, publieke ruimtes en sanitaire ruimtes. Personeel dat met de fiets komt heeft douches ter beschikking die voorzien zijn van aanwezigheidsmelders, infrarood stralers voor snelle opwarming en een geïntegreerde ventilatie. Daarnaast zijn een aantal AURUS toetsenpanelen strategisch geplaatst om bijkomende sturingen te doen. Het management beschikt over een GUI+ bedienomgeving op hun PC en er is ook op een MAIOR aanraakscherm bij de directieassistente. Video deurtelefoons zijn aanwezig aan de verschillende toegangshekken en poorten en werken met VoIP koppeling samen met het TELETASK systeem (GUI+ en AURUS-TFT). 
Bovendien hebben directieleden volledige controle over het gebouw en toegang tot de twee parkeerterreinen van op hun smart phone voor het beheer van op afstand en tijdens de sluitingsuren.

 


Project referenties

Vind hier inspiratie voor uw eigen slimme woning of project