NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

NIEUWE oplossing voor HVAC-domotica

Dankzij de nieuwe bekabelde HVAC PLUGs kan u HVAC-splitsystemen met het TELETASK-domoticasysteem integreren. De oplossing is prijsvriendelijk en vereist geen infraroodcommunicatie. Gebruikers kunnen de verwarming of de koeling via AURUS- designpanels of hun mobiele app bedienen.

Natuurlijk konden HVAC-systemen al langer in het TELETASK-domoticasysteem geïntegreerd worden, bijvoorbeeld via de TDS14065-infraroodoplossing. Deze is ideaal om kleinere klimaatregelaars aan te sturen, die met het TELETASK-systeem communiceren via infrarood. Maar als de indoorunit weggewerkt zit in het plafond, is infraroodsturing vaak niet mogelijk.

In dat geval en in geval van een klein aantal HVAC-binnentoestellen is de nieuwe PLUG/HUB-oplossing van TELETASK de beste. Met de combinatie van de HVAC HUB (TDS20068, inclusief TDS15200-licentie) en HVAC PLUG-units (TDS20067xx) integreert u (multi-)split-HVAC-systemen over IP. Het is een perfecte oplossing voor middelgrote HVAC-projecten. Met de nieuwe HVAC PLUG kan u tot tien indoorunits integreren. Als u meer toestellen heeft, gebruikt u het best de universele HVAC-interface TDS20065. Daarmee is het aantal bijna onbeperkt, tegen een betere totaalprijs.

Het systeem kan volledig onzichtbaar geïnstalleerd worden. Dat laat de architect toe om stijlvolle interieurs te realiseren, met kleinere HVAC-installaties zonder infraroodflasher én met een aanvaardbaar prijskaartje. De gebruiker kan zijn HVAC-installatie bedienen via de smaakvolle aanraakpanelen van TELETASK, in de iSQUI-app op een smartphone, met de stem enz.

Hoe werkt het, en wat zijn de mogelijkheden?

Tot tien HVAC PLUG-units kunnen met de HVAC HUB communiceren. De HUB heeft op zijn beurt een LAN-verbinding die gegevens overbrengt naar de centrale eenheid van TELETASK. De HVAC PLUG is merkgebonden (er zijn verschillende types beschikbaar, zie de lijst hieronder) en rechtstreeks met het binnentoestel verbonden.
De PLUG-units kan u met elkaar en de HVAC HUB verbinden met een getwiste tweedraadse (+ aarding), afgeschermde kabel. De verbinding is dus niet draadloos, maar dat betekent minder issues na de verkoop (goed nieuws voor de systeemintegratoren en eindgebruikers). De kabel kan een diameter van 0,25 tot 0,5 mm² hebben en in totaal voor alle PLUGs samen tot een km lang zijn.
Als de HVAC-installatie eenmaal ingebouwd is, kunnen gebruikers die bedienen via het TELETASK-domoticasysteem. Ze kunnen onder meer de koeling of verwarming in de verschillende HVAC-zones apart in- of uitschakelen, de gewenste temperatuur bepalen, de ventilatiesnelheid veranderen en de swing mode bepalen. Bovendien maakt het TELETASK-domoticasysteem het mogelijk om bijvoorbeeld moods en getimede acties in te stellen.
Het HVAC-systeem kan bestuurd worden via de vertrouwde TELETASK-opties, waaronder spraakbesturing, de app voor smartphones, AURUS-OLED, AURUS-TEMP, AURUS-TFT, OPUS, GUI+ en CONTROL TOWER.

Wat met het aflezen van de kamertemperatuur?

Een belangrijk verschil met de universele HVAC-interface TDS20065 is dat de gebruiker met de PLUG/HUB-combinatie geen feedback over de kamertemperatuur kan ontvangen van de HVAC-units.

 

Compatibel met tal van HVAC-systemen

Voor elk ondersteund merk van HVAC-systemen biedt TELETASK een specifieke PLUG-unit aan: Daikin, de Daikin Siesta-serie, Fujitsu, Mitsubishi Electric, Sanyo, Toshiba, Panasonic, Panasonic Capra, Mitsubishi Heavy, Hitachi, Midea, LG, Gree (twee types) en Samsung. De PLUG-units sturen volgende van deze populaire splitsystemen.


De lijst met ondersteunde HVAC-systemen is zelfs nog langer, omdat sommige producenten van private labels dezelfde interne hardware gebruiken. Het kan dus zijn dat het HVAC-systeem van een gebruiker hier niet vermeld staat, maar wel ondersteund wordt. Geef uw toestel door en uw TELETASK-leverancier kijkt het graag voor u na.

 

Meer weten over deze nieuwe oplossing?

Raadpleeg dan zeker de datasheet van de HVAC HUB (TDS20068) en PLUG (TDS20067xx), voor alle technische informatie. Of zoek op de professionele website naar TDS20067/TDS20068, voor het stappenplan van de installatie.

Deze oplossing tussen VRF/VRV en infraroodsystemen in is ideaal voor de residentiële markt. Voor een prachtig interieur zonder storende elementen, tegen een aanvaardbare prijs, met alle mogelijkheden van het TELETASK-domoticasysteem.