NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

NIEUW: maak uw eigen “Personal Moods” in ATMOS

Met de nieuwste update van de ATMOS-app kunt u nu gepersonaliseerde sferen creëren op uw mobiele apparaten en pc. Deze "Personal Moods" stellen u in staat om tot 20 acties tegelijk in te stellen wanneer u een specifieke knop op uw ATMOS-dashboard (favorietenscherm) indrukt.

We noemen ze 'persoonlijk' omdat deze sferen direct op uw mobiele apparaat worden gecreëerd en alleen zichtbaar en bruikbaar zijn op dat apparaat (smartphone, tablet of pc). Dit betekent dat u uw "Personal Moods" onafhankelijk kunt creëren, zonder hulp van uw systeemintegrator.

Creëer moeiteloos de perfecte sfeer met "Personal Moods"

Stel, u leest graag boeken in de woonkamer met een specifieke lichthelderheid en -warmte, liefst van al met een streepje muziek. Of, tijdens de warmere zomermaanden, zit u graag 's avonds buiten met bepaalde tuinverlichting en heeft u nood aan een aantal geactiveerde stopcontacten. Door een sfeer te creëren, kunt u deze instellingen automatiseren, zodat u met één druk op de knop de perfecte sfeer kunt instellen.

"Personal Moods" zijn vooral handig voor het automatisch activeren van specifieke instellingen die niet door uw systeemintegrator worden geleverd, waardoor u aanpassingen kunt maken zonder hen te hoeven bellen. Bovendien zijn deze sferen eenvoudig zelf aan te passen, wat het gemakkelijk maakt om zich aan te passen aan veranderende situaties.

Hoe toegang te krijgen tot "Personal Moods"

"Personal Moods" zijn toegankelijk bovenaan uw ATMOS-dashboard (hoofdpagina). U kunt dit scherm bereiken door op het sterpictogram onderaan uw display te klikken.

Ze kunnen maximaal 20 items bevatten, bestaande uit de volgende soorten acties:

  • Een apparaat of lichtcircuit in- of uitschakelen
  • Een lichtcircuit dimmen
  • De kleur van een meerkleurig lichtcircuit instellen
  • Een instelbaar wit lichtcircuit op een specifieke witheid (°K) en dimniveau instellen
  • Een kamertemperatuur instellen en zones in- of uitschakelen
  • Gordijnen, zonwering en rolluiken instellen op een specifieke positie (open, dicht of elke stand daartussenin)

Een persoonlijke sfeer is niet omkeerbaar, maar u kunt een andere persoonlijke sfeer creëren om de acties indien nodig te omkeren. Bijvoorbeeld, één persoonlijke sfeer kan de woonkamerverlichting instellen, terwijl een andere ze allemaal kan uitschakelen.

"Personal Moods" versus "Favorieten"

De "Favorieten"-kaarten en de "Persoonlijke Sfeer"-kaarten zijn niet hetzelfde. We leggen het verschil uit:

  • "Standaard Favorieten" zijn vooraf gedefinieerde acties, gemaakt door de systeemintegrator. Ze kunnen van alles bevatten, inclusief sferen. U kunt dit type kaart aan het favorietenscherm toevoegen, maar alleen uw systeemintegrator kan de inhoud ervan wijzigen.
  • Aan de andere kant worden "Personal Moods" gedefinieerd door de eigenaar van het mobiele apparaat en kan de inhoud ervan op elk gewenst moment worden gewijzigd. Ze zijn beperkt in aantal (maximaal 10) en niet alle soorten functies kunnen aan een persoonlijke sfeer worden toegevoegd. Dit is echter geen significante beperking, aangezien alle essentiële functies beschikbaar zijn (zie lijst hierboven).

Veelgestelde vragen

We hebben hier een paar belangrijke punten samengevat:

  • Externe Toegang: Uw "Personal Moods" werken thuis en op afstand, zolang u een wifi- of internetverbinding heeft.
  • Inbegrepen bij Abonnement: Deze nieuwe functie is inbegrepen bij uw ATMOS-abonnement zonder extra kosten.
  • Meerdere Gebruikers: "Personal Moods" zijn gekoppeld aan een specifiek apparaat, dus uw partner en kinderen kunnen hun eigen "Personal Moods" creëren op hun individuele apparaten.
  • Apparaatspecifiek: "Personal Moods" worden alleen opgeslagen op het apparaat waarop ze zijn gecreëerd en worden niet opgeslagen in het TELETASK-systeem. Daarom ziet u uw "Personal Moods" niet op andere apparaten of als u een nieuwe smartphone koopt.
  • Geen PROSOFT (voor professionals) nodig: U hoeft de PROSOFT-software niet te gebruiken om "Personal Moods" te configureren. U creëert, wijzigt en verwijdert "Personal Moods" direct op uw smartphone.
  • Niet opgeslagen in Hoofdconfiguratie: "Personal Moods" worden niet opgeslagen in het hoofdconfiguratiebestand van uw TELETASK-installatie.
  • Batterij Ontlading: U verliest uw "Personal Moods" niet als de batterij van uw smartphone volledig leeg is. De instellingen worden opgeslagen in het niet-vluchtige geheugen van uw telefoon of tablet.
  • OS-updates: U verliest uw "Personal Moods" niet na een iOS- of Android-update, ze blijven in het geheugen.
  • ATMOS Software-upgrades: U verliest uw "Personal Moods" ook niet na een ATMOS-software-upgrade, ze blijven in het geheugen.
  • Capaciteit: U kunt maximaal 10 "Personal Moods" creëren.
  • Actielimiet: Elke persoonlijke sfeer kan maximaal 20 acties bevatten.
  • Bewerken: U kunt uw "Personal Moods" altijd wijzigen en verwijderen.
  • Sorteren: U kunt uw "Personal Moods​" herschikken door lang op een kaart te drukken, deze naar de gewenste positie te schuiven en uw vinger los te laten om deze te plaatsen. Dit is hetzelfde systeem dat wordt gebruikt voor het sorteren van de standaard favorietenkaarten.

Voor meer technische details, bezoek de professionele sectie van de TELETASK-website. We raden aan contact op te nemen met uw systeemintegrator bij vragen. Deze upgrade is inbegrepen bij uw ATMOS-abonnement, hoewel er mogelijk een ondersteuningsvergoeding voor uw systeemintegrator geldt.