NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Monitor en optimaliseer uw energieverbruik met TELETASK

In een tijdperk van energietransitie is bewust omgaan met energie van essentieel belang. Als u uw energie efficiënter wilt beheren, is het cruciaal om uw energieverbruik nauwlettend te monitoren. Gelukkig kunnen TELETASK domoticaoplossingen u hierbij ondersteunen. Met TELETASK domotica gaat meten niet alleen over weten, het gaat nog een stap verder - het is ook automatisch actie ondernemen. Ontdek in dit artikel hoe TELETASK uw energiebeheer efficiënter en zonder zorgen maakt.

Let op: dit artikel is specifiek van toepassing in België en Nederland.

 

Van meten - Integreer uw digitale meter met domotica

Alles begint uiteraard met de juiste data. Dankzij de koppeling van uw TELETASK installatie met de digitale meter, krijgt u een accuraat beeld van uw energieverbruik en kan u bijgevolg uw energieverbruik nauwgezet monitoren. Het domoticasysteem registreert hoeveel energie u produceert en het informeert u over hoeveel energie u en uw gezinsleden effectief verbruiken. Hierdoor komt u niet voor (onaangename) verrassingen te staan, en kan u tijdig ingrijpen indien u dit nodig vindt. Op deze manier wil TELETASK door middel van zijn installaties zowel u als de gehele gemeenschap helpen besparen en het energieverbruik optimaliseren.

 

Naar weten - Visueel uw energieverbruik monitoren

energieverbruik monitoren visualisatie

Naast het verzamelen van alle relevante energiedata door middel van de koppeling met de digitale meter, kan het TELETASK domoticasysteem uw energieverbruik ook perfect visualiseren. Hoeveel energie u produceert en/of verbruikt, en wanneer u dit exact doet, wordt door TELETASK in overzichtelijke en vergelijkende grafieken gegoten. Deze grafieken kunnen u een beeld geven van zowel uw dag, uw week, uw maand als uw jaar. Zo wordt u zich bewust van eventuele patronen of problemen en helpt TELETASK u uw energetische handelingen optimaal in balans te brengen.

Daarbij komt dat u niet thuis hoeft te zijn om een beeld te krijgen van uw energieverbruik. Door de handige ATMOS app kan u ook vanop afstand via uw smartphone uw energieverbruik monitoren en eventueel bijsturen.

 

Tot actie ondernemen - Van het verlagen van uw verbruik tot het vermijden van verbruikspieken

De koppeling met de digitale meter en de visuele weergaves van uw energieverbruik maken het mogelijk om uw energieverbruik te monitoren. Dit laat u toe om gegronde keuzes te maken waarmee u effectief energie en kosten bespaart. We geven alvast enkele mogelijkheden mee:

Verlaag uw verbruik

energieverbruik monitoren verlagen

Het gebruik van kleine apparaten die continu in het stopcontact blijven zitten, kunnen er samen voor zorgen dat er toch een grote hoeveelheid aan energie verbruikt tot zelfs verspild wordt. Dit noemen we sluipverbruik en dit willen we uiteraard vermijden. De integratie van een TELETASK systeem kan hiertoe bijdragen doordat het deze apparaten kan uitschakelen wanneer ze niet nodig zijn. Onderzoek toonde immers aan dat deze praktijk aanzienlijke energiebesparingen kan opleveren.

Verhoog uw zelfconsumptie

energieverbruik monitoren zelfconsumptie

Wanneer u zonnepanelen hebt liggen, wilt u natuurlijk zo veel mogelijk gebruik maken van uw eigen opgewekte zonne-energie. Een geïntegreerd TELETASK systeem maakt het mogelijk om uw apparaten automatisch te bedienen op basis van zonne-energie, zonder dat u zelf hoeft in te grijpen. Dit stelt u in staat om uw eigen energieverbruik te optimaliseren, waardoor u maximaal geniet van de beschikbare zonne-energiebronnen.

Vermijd verbruikspieken

energieverbruik monitoren verbruikspieken

Het capaciteitstarief werd geïntroduceerd als een stimulans voor een meer efficiënt gebruik van het elektriciteitsnetwerk. Één overduidelijke takeaway was het volgende: probeer verbruikspieken te vermijden. Ook hierin treedt een geïntegreerd TELETASK domoticasysteem op als hulpmiddel. Dankzij de integratie van TELETASK met de digitale meter kunnen gebruikers piekverbruiken detecteren. Daarbij aansluitend kan u bepaalde apparaten automatisch en tijdelijk uitschakelen. Dit zorgt ervoor dat u hoge pieken vermijdt zonder dat u handmatig moet ingrijpen

Speel in op Dynamische tarieven

energieverbruik monitoren dynamische tarieven

Tot slot is het TELETASK systeem, mits een eenvoudige en gratis software upgrade, vanaf 2024, ook in staat om het energieverbruik van zowel de huidige als de volgende dag af te stemmen op het dynamische tarief van uw energieleverancier. We geven een voorbeeld: bij hoge wind- of zonopbrengsten dalen de elektriciteitsprijzen. Om hierop in te spelen, activeert het TELETASK domoticasysteem grote energieverbruikers zoals warmtepompboilers. Hierdoor maakt u optimaal gebruik gunstige tarieven, en bespaart u moeiteloos energie en kosten. Een dynamisch tarief contract met uw elektriceitsleverancier kan dan in combinatie met een TELETASK systeem een grote stap vooruit betekenen, zonder dat u zelf actes hoeft te nemen.

 

Geïnteresseerd in home automation voor jouw project?

Het gemak van het monitoren en het automatisch beheer van uw energieverbruik door middel van domotica, lijkt dat iets voor u? Contacteer ons en we bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.