NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Maak uw digitale meter slim met TELETASK voor een zorgeloos energiebeheer

Nieuw in het gamma van TELETASK is de TDS12340BE AUTOBUS-interface voor digitale meters in België en Nederland. Deze interface zorgt ervoor dat de AUTOBUS en de P1-poort van de digitale meter gekoppeld worden. Zo kan het TELETASK-systeem data over uw energieverbruik ontvangen én bijsturen. In de toekomst zal TELETASK dit product ook uitbrengen voor andere markten.

 

De laatste jaren worden oude elektriciteits- en gasmeters geleidelijk vervangen door digitale meters. Zo’n digitale meter heeft heel wat voordelen voor eindgebruikers. Zo krijgen zij onder andere meer inzicht in hun energieverbruik en hoeven ze geen meterstanden meer door te geven. Daarnaast wordt het met een digitale meter ook mogelijk om zelf elektrische toestellen aan te sturen.

Maar het grootste voordeel van een digitale meter is dat u er via een TELETASK-domoticasysteem verschillende andere toepassingen kan op aansluiten en er zo een slimme meter van kunt maken.

 

Hoe werkt een slimme digitale meter?

 

Digitale meters zijn uitgerust met een gebruikerspoort “P1”. Via deze P1-poort kan het TELETASK systeem data capteren over verbruik en generatie en zo uw belangrijkste energieverbruikers intelligent beheren.

 

 

Wat zijn de voordelen van een slimme meter via TELETASK?

 

De nieuwe P1-interface van TELETASK zorgt ervoor dat de verbruiksgegevens van uw digitale gas- en elektriciteitsmeter doorgestuurd worden naar het TELETASK-systeem. Zo kan u sluimerverbruik traceren en het elektrisch verbruik en de eventuele opbrengst van uw installatie beheren.

Het TELETASK-systeem kan namelijk toestellen of stroomkringen inschakelen wanneer u energie over hebt. Bijvoorbeeld wanneer uw zonnepanelen extra energie produceren. Denk maar aan uw was-, droog- of vaatwasmachine.

Indien u ook over een warmtepomp en/of warmwaterboiler beschikt, kan TELETASK ook deze sturen op basis van de gemeten energieparameters. Anderzijds zorgt het systeem er ook voor dat bepaalde circuits uitgeschakeld worden om een piekbelasting te beperken of te voorkomen.

Samengevat stelt de P1-interface u in staat uw eigen energieverbruik via zonnepanelen te optimaliseren en consumptie tijdens piekuren te beperken. 

Daarnaast is de interface ook interessant voor wie een duidelijker overzicht wil van energieverbruik en -generatie in de woning of het gebouw. Dit kan via een toetsenpaneel met display, een aanraakscherm of via de domotica-app. Deze kan u van waar ook ter wereld 24/24 raadplegen. U kan ook steeds manueel ingrijpen als u dat zou wensen. Van thuis of van waar u het maar wil, op elk moment.

 

Wilt u meer technische informatie over de TDS12340BE interface voor P1? Download de datasheet en lees het artikel met technische productinformatie. Aarzel daarnaast zeker niet om uw TELETASK-distributeur te contacteren bij vragen.

Vraag tenslotte uw premie aan!