NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Duurzaam ≠ duurder

Het idee leeft bij vele mensen: duurzaam is goed voor de planeet, maar ook duurder. TELETASK bewijst echter dat duurzaam en duurder geen synoniemen hoeven te zijn.


Bij TELETASK houden we duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo ondernamen we al verschillende acties om verantwoord te ondernemen, zoals de introductie van verpakkingen zonder plastic. Ook waken we erover dat de TELETASK-producten zo duurzaam mogelijk zijn.


Het idee leeft echter bij velen dat duurzamer ook duurder is. Dat lijkt inderdaad soms zo, maar bij TELETASK bewijzen we dat het anders kan.

 


Zelfde mogelijkheden, veel minder energie


Binnen het aanbod van TELETASK vindt u onder meer de TDS13512- en TDS13510-relaisinterfaces. De eerste, TDS13512, is een traditionele relaisinterface voor het aansturen van bijvoorbeeld een toegangspoort en verlichting. Middelmatig actief (4 relais AAN) verbruikt hij ongeveer 0,1 A of 1,2 W. Weinig, dus. Maar kan het beter?


Op lange termijn vormen vele druppeltjes samen vaak meer dan verwacht. Daarom deden we even de oefening voor u, om het verschil aan te tonen tussen een zuinige interface TDS13512 en de ‘zero-power’-technologie van de iets duurdere TDS13510. De tweede relaisinterface TDS13510 biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden, maar kan 8x16A schakelen i.p.v. 8x10A voor de TDS13512. De zwaardere broer heeft bovendien nog een ander voordeel: de TDS13510 verbruikt maximaal 35 mA met interne relais van 16 i.p.v. 10A en met alle acht relais in UIT- of AAN-status. Het maakt niets meer uit voor de TDS13510.


Blijft één nadeel: ongeveer 10% duurder. Maar lees verder mee met ons, want het verhaal heeft een interessante staart voor u en uw klant!

 


Duurzamer, maar niet duurder


Het klopt: bij de aankoop ligt de prijs voor de extreem energiezuinige TDS13510 ongeveer 10% hoger dan die van de TDS13512. Maar die initiële meerkost verdienen gebruikers gegarandeerd terug.


Stel dat een bewoner (slechts) vijf à tien relaisinterfaces TDS13510 in het verdeelbord zitten heeft, in plaats van vijfmaal de traditionele, goedkopere TDS13512. Dan loopt de op het eerste gezicht kleine energiebesparing na twintig à dertig jaar toch wel stevig op. Goed voor een jaarlijkse besparing van meer dan 43 à 86 KWh! Of hoe één klein wattje een dikke watt-veel wordt. Over dertig jaar gaat het waarschijnlijk een stuk hoger liggen. Weet dat de hardware van een TELETASK-domoticasysteem gemaakt is om dertig jaar mee te gaan. Zo bespaart de bewoner op twee tot drie decennia de meerkost van de interface dik terug.


Met andere woorden: TDS13510 = beter, goedkoper en duurzamer. TELETASK heeft bovendien bijna twintig jaar ervaring met deze ‘zero-power’-technologie.

 


Kiezen voor duurzaam loont!


Wie voor de duurzamere TDS13510 kiest, verdient de meerprijs op termijn terug, via lagere energiefacturen. De meerkost in de lening van de bouwheer komt dus meteen terug in mindering in de energierekening. Bovendien leeft de gebruiker zo duurzamer, wat goed nieuws is voor onze planeet en de volgende generaties. Ons advies: geef de TDS13510 zeker mee op de offerte, eventueel als optie, als duurzaam alternatief, en overtuig met ons cijfervoorbeeld.