NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

De volgende stap in onze duurzame strategie: het elimineren van plastic verpakkingen

Vorig jaar hebben we onze duurzaamheid en acties met u gedeeld in het kader van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN. Enkele voorbeelden van acties die we in het verleden hebben ondernomen: het opzetten van een papierloze digitale salarisadministratie, het overstappen op integraal groene energie, het introduceren van herbruikbare drinkflessen voor het team en andere. Nu was het tijd om ook onze verpakkingen te verbeteren.


Met trots kondigen we de volgende stap in onze duurzaamheidsreis aan: het verwijderen van plastic verpakkingen uit onze producten - en uit uw werf. Van nu af aan houdt een slim kartonnenverpakkingssysteem uw domoticaproducten veilig tijdens het transport.

 


Het nieuwe systeem: slim karton vervangt plastic


Voorheen gebruikten we schokabsorberende polymeren en flowpackschuim om de producten tijdens opslag en transport te beschermen. Effectief, maar niet de meest milieuvriendelijke oplossing. We vonden dat het beter kon. Dus begonnen we na te denken en te experimenteren ... totdat ons R&D-team met de ideale oplossing op de proppen kwam: 100% karton uit FSC- en PEFC-gecertificeerd materiaal. Zelfs de verpakkingssluiting is niet meer kleeftape die aan het karton blijft hangen na opening, maar een heel kleine ‘zegelband’ die loskomt bij het openen en afzonderlijk recyclebaar is. Later zal deze ook van papier zijn.

 


Ons doel? Geen afval!


Met deze nieuwe aanpak willen wij een bijdrage leveren aan uw zero-waste-werf. Ook bespaart u tijd en geld dankzij onze nieuwe verpakkingen, want karton is gemakkelijk weg te gooien en de kleine bindmiddelen die nog worden gebruikt, zijn volledig recyclebaar.


Kortom: onze toekomstbestendige producten zitten voortaan ook in duurzame verpakkingen.


Meer weten over onze futureproof producten?