NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

High-end domotica voor Bang & Olufsen showroom in Portugal

Een Portugese showroom van klassemerk Bang & Olufsen werd uitgerust met een domoticasysteem waarin zowat alle comfortfuncties geïntegreerd zijn. Zo krijgen de winkelbezoekers een perfecte ontvangst én kan de onderneming hen ook top-niveau domoticaprojecten aanbieden.

De Bang & Olufsen showroom in de mondaine Portugese badplaats Cascais kreeg begin 2024 een grondige make-over. GMS-Store, installateur en reseller van Apple en Bang & Olufsen in Portugal, wilde de showroom nog meer uitbouwen als zijn belangrijkste locatie waar klanten alle producten kunnen bekijken en ervaren. De B&O audio en home entertainment producten kregen extra veel ruimte, en bovendien werd het winkelpand ook uitgerust met een domotica-installatie van TELETASK. “Daarmee is de showroom meer dan ooit een exclusieve belevingsruimte”, vertelt Gonçalo Correia, Store Manager voor Bang & Olufsen Cascais by GMS-Store.

Smart homes

De bedoeling is om in de vernieuwde showroom de klanten complete, geïntegreerde oplossingen te tonen die verder gaan dan audio en video. Gonçalo Correia: “Ook de TELETASK-technologie hoort daar nu bij. We mikken met deze concept store op high-end klanten met interesse in “full integrated” smart homes. Vaak willen ze die aansturen via hun iPad of iPhone. De Apple-interface van TELETASK is dan ook een extra troef.” Deze is bovendsien ook bruikbaar van op zowat elke Android mobiel toestel.

Strategische keuze voor TELETASK

GMS-Store had eerder nog niet met TELETASK gewerkt maar wel met andere domoticasystemen voor projecten bij klanten. Bij de renovatie van de interactieve showroom in Cascais, koos Rui Marques, technology project manager bij GMS-Store, strategisch voor TELETASK als domotica-merk.

De installatie van de domotica in de vernieuwde showroom werd uitgevoerd door de Portugese TELETASK-partner IDR. Daarbij waren alle technici van GMS-Store aanwezig zodat ze meteen ook een training kregen over de installatie en de integratiemogelijkheden.

Winkel ingericht als leefruimte

Op de gelijkvloerse verdieping staan nu alle Bang & Olufsen-producten uitgestald, terwijl de benedenverdieping is ingericht als een stijlvolle leefruimte waar de klant kennismaakt met zowat alle mogelijkheden op het vlak van TELETASK-domotica.

“De toegangscontrole, de verlichting, de gordijnen, airco, audio en video: alles is geïntegreerd met TELETASK”, zegt Gonçalo Correia. “Dankzij bewegingsensoren gaat de verlichting automatisch aan wanneer je de trap naar beneden neemt. We hebben een aantal sferen ingesteld zodat we de klanten in optimale omstandigheden een demo kunnen geven van de Bang & Olufsen audio en video. Als we bijvoorbeeld een tv willen tonen, activeren we de ingestelde sfeer zodat alleen dat scherm belicht wordt. En voor de sfeer bij een demo van de home cinema, gaan de gordijnen dicht en worden de lichten gedimd.”

Gemakkelijk te bedienen

De vooraf ingestelde sferen en de doorgedreven integratie maken het TELETASK domoticasysteem extra eenvoudig te gebruiken. Wanneer de winkelmedewerkers ’s ochtends binnenkomen, hoeven ze enkel de knop ‘Good Morning’ te klikken om alle schermen, verlichting en speakers te activeren. In de loop van de dag kunnen ze de functies bedienen via de twee 7” OPUS aanraakschermen, het compacte AURUS-OLED paneel of vaak ook via de gebruiksvriendelijke smartphone app.

Perfect voor klanten en installateurs

“De voordelen die wij met de TELETASK-domotica hebben in onze showroom, gelden ook voor onze klanten”, aldus Gonçalo Correia. “Het is gemakkelijk te gebruiken, je kan het flexibel integreren met heel veel merken en je kan kiezen uit verschillende soorten bedieningspanelen in verschillende kleuren. Ook onze interieurarchitect was blij met die opties en de designuitstraling van de panelen. Voor onze projecten bij klanten is het ook belangrijk dat het systeem gemakkelijk te installeren en te configureren is, zodat we ook voor domotica klantenservice op hoog niveau kunnen aanbieden. Met de vernieuwde showroom kunnen we onze klanten tonen wat er vandaag allemaal mogelijk is, hoe het systeem werkt en hoe het eruit ziet. Zo kunnen ze zich gemakkelijker voorstellen hoe ze de TELETASK-domotica kunnen inzetten bij hen thuis.”​

Geïnteresseerd in domotica voor jouw project?

Laat een bericht achter om je project te bespreken.