NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Juwelenzaak regelt verlichting, HVAC, zonwering, CCTV en toegangscontrole met één geïntegreerd systeem

 

Toen Heir & Loom, een juwelen- en luxeboetiek op het prachtige Malta, naar een nieuwe locatie verhuisde, werd het interieur eerst grondig gerenoveerd. De winkeleigenaar kan zijn klanten nu extra comfortabel en stijlvol verwelkomen. Het winkelteam is erg blij met het gebruiksvriendelijke domoticasysteem, dat een volledig geïntegreerde oplossing biedt voor het beheer van verlichting, airconditioning, zonwering, toegangscontrole en camerabeveiliging.

De nieuwe locatie van Heir & Loom was vroeger een cafetaria met twee verdiepingen. Een complete verbouwing was nodig om er een luxe juwelierszaak van te maken. De winkeleigenaar wilde gaan voor een eersteklas domoticasysteem en richtte zich tot de experts van Domotica Systems Malta voor een geïntegreerde oplossing. Zij raadden de TELETASK-oplossing aan.

Miguel Attard, directeur van Domotica Systems Malta: "Toen de klant uitlegde dat hij een luxe juwelierszaak wilde creëren, dacht ik meteen aan TELETASK als het meest geschikte merk. Aangezien we daar alle gevraagde producten en functionaliteiten konden vinden, in combinatie met een prachtig design, was het vanzelfsprekend om TELETASK te kiezen voor dit project. De perfecte combinatie met de prachtige diamanten, juwelen en uurwerken. Voor de kenners is er ook een keuze aan collectors watches van Omega, Rolex, AP, Pathek Phillip, ...

Goudkleurige bedieningspanelen

Domotica Systems zorgde ervoor dat het winkelpersoneel alle domoticafuncties kan bedienen via één enkele soort interface. Hiervoor werden vijf AURUS-OLED toetsenpanelen in de muur geplaatst op vijf verschillende locaties in de winkel en de kantoren. De glanzend goudkleurige versie van de massief glazen frontplaat werd gekozen door de Italiaanse interieurontwerper, die alle elementen in het winkelinterieur mooi op elkaar afstemde.

Naast de aanraakpanelen tegen de muur gebruikt Heir & Loom ook een 7" OPUS aanraakscherm op een tafelhouder in de ontvangstruimte. De stijlvolle zwarte OPUS tafelhouder is gemaakt van massief aluminium.

"Beide systemen kunnen dezelfde functies regelen, maar het OPUS aanraakscherm wordt slechts door twee medewerkers gebruikt en toont meer gedetailleerde functionaliteiten, terwijl de AURUS toetsenpanelen door alle 15 tot 20 medewerkers worden gebruikt. Het zijn compactere bedieningspanelen met subtiele aanraaktoetsen voor elke functie: heel eenvoudig in gebruik, voor een snelle besturing", legt Miguel Attard uit. "Dezelfde functies kunnen ook zelfs van op afstand worden bediend met de ATMOS app van TELETASK."

Gecentraliseerd systeem voor toegangscontrole

Toegangscontrole en beveiliging zijn uiteraard van het grootste belang voor een juwelierszaak. Daarom besloot de winkeleigenaar om de toegangscontrole te stroomlijnen met elektronische sloten die bediend worden door de Proximity lezers van TELETASK. In plaats van een berg sleutels uit te delen aan medewerkers, zoals in de oude winkel het geval was, krijgt iedereen nu een sleutelkaart met verschillende rechten op basis van hun gebruikersprofiel. Elke keer dat iemand een kaart gebruikt om een deur te openen of te sluiten, wordt dit geregistreerd in het systeem. Als iemand een kaart of sleutel kwijtraakt, kan die eenvoudig uit de lijst van het systeem worden verwijderd.

De camerabeelden bekijken in de app

Voor nog meer controle werd het CCTV-bewakingssysteem ook geïntegreerd met de TELETASK huisautomatisering. Miguel Attard: "Op de TELETASK OPUS interface kunnen gebruikers naar elke bewakingscamera scrollen om de live feed te bekijken. Zo kunnen ze gemakkelijk elke zone van de winkel weergeven, waar ze ook zijn - ook op hun smartphone."

Geïntegreerde zonwering en HVAC-regeling

Bovendien kunnen de zonweringen en rolluiken van de winkel ook worden bediend via de aanraakpanelen of de ATMOS ‘all in one’ app. Gebruikers kunnen de uren programmeren waarop ze open en dicht moeten gaan, of ze kunnen het vanaf de app doen wanneer ze maar willen, en zonder naar buiten te hoeven gaan.

"We hebben ook het Samsung airconditioningsysteem geïntegreerd in TELETASK," voegt Miguel Attard toe. "Dit verhoogt ook weer de efficiëntie en het gebruiksgemak. Bovendien hoefden we daardoor geen afzonderlijke Samsung-wandpanelen voor het HVAC-systeem te installeren, wat er minder aantrekkelijk zou hebben uitgezien. De wanden zijn nu vrij van storende elementen, wat het interieur veel uniformer en stijlvoller maakt.”

Verlichtingssferen creëren

Zelfs de bediening van de verlichting is met TELETASK van een hoger niveau: er zijn niet alleen aan/uit- en dimopties, maar ook instelbare verlichtingssferen voor verschillende momenten van de dag. "Onze klant was erg enthousiast over deze functies. We hebben vooraf een aantal sferen geconfigureerd die zijn afgestemd op de behoeften en eisen van de winkel. Een mooie verlichting op de juiste plaatsen kan de producten die men verkoopt letterlijk in de kijker zetten."

Tevreden gebruikers

Domotica Systems Malta kijkt met veel plezier terug op het project. "Het TELETASK-systeem was heel gemakkelijk op te zetten", herinnert Miguel Attard zich. "Alles verliep vlot, mede dankzij ons voorontwerp en de ondersteuning van TELETASK. Een week na de go-live waren de medewerkers volledig vertrouwd met het nieuwe systeem. Al na een korte uitleg hadden ze het onder de knie omdat het zo handig en gebruiksvriendelijk is. Het is absoluut een goede, betrouwbare en stijlvol ogende keuze voor een high-end winkel."

Ook interesse in domotica voor jouw project?

Laat een bericht achter om je project te bespreken.