NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Domotica als hart van ruime open gezinswoning

In dit artikel staan we stil bij een ruime open gezinswoning in de Antwerpse stadsrand. Mertens Architecten ontwierpen deze prachtige villa die uitgerust is met TELETASK domotica geïntegreerd door Elektra Deschrijver.

Een blik in de woning

Het werd een open ontwerp van Mertens Architecten, gekenmerkt door kwaliteitsmaterialen en een hoge afwerkingsgraad. Veel natuurlijk licht stond centraal in deze woning: zo vormen de woonkamer en de keuken één groot geheel dankzij de grote raampartijen met panoramisch zicht op de tuin.


De woonst werd uitgerust met de laatste technieken, die ook centraal bediend moesten worden. Daarvoor werd Elektra De Schrijver aangesproken, die dankzij hun ervaring al snel voor de geïntegreerde domotica-oplossingen van TELETASK kozen om de diverse functionaliteiten te kunnen integreren. Hieronder vallen in eerste instantie de verlichting en de toegangscontrole maar er is veel meer. Het modulair opzet van TELETASK staat, ook op termijn, voor flexibiliteit. Zo kunnen de domotica oplossingen meegroeien met de behoeftes van het gezin.


We laten zaakvoerder Filip De Schrijver aan het woord over de factoren die bepalend zijn voor de beleving van de gebruiker: “We waren er al in de beginjaren van domotica bij en hebben ondertussen meerdere decennia ervaring als elektro installateur - integrator. Van TELETASK weten we dat we telkens kunnen rekenen op betrouwbare systemen, installatie- en gebruiksgemak, een uitmuntende service en een solide lange termijns- partnerschap. Het Belgisch bedrijf is een stabiele domotica pionier van het eerste uur.”

Kenmerken van de installatie

In deze villa zijn verschillende componenten geïntegreerd, waaronder een NANOS centrale, OPUS aanraakschermen en DALI interfaces.

De NANOS centrale is DoIP compatiebel en voorziet het intelligente bussysteem ook van een domotica integratie over IP. Daarop zijn voor de bediening twee OPUS aanraakschermen aangesloten, evenals klassieke mechanische drukknoppen van CJC. Een Siedle videodeurtelefoon vervolledigt de toegangscontrole met camera, die ook met de OPUS aanraakschermen werkt.

Via twee DALI interfaces wordt de verlichting bediend. Maar de NANOS centrale is steeds uitbreidbaar. Handig, want de bouwheer voorziet om binnenkort ook het energiemanagement en de laadvoorziening centraal te beheren. Het NANOS systeem beschikt daarvoor over een algoritme met energiebeheer en voorzieningen voor de koppeling met de digitale meter.

Ook niet te vergeten zijn de look en feel van het geheel. In een high-end woning met een strakke afwerking past enkel een geïntegreerd domoticasysteem waarvan de zichtbare delen aansluiten bij het interieurontwerp. “De stijlvolle OPUS aanraakschermen vinden hier dus prima hun plaats, des te meer door het gebruiksgemak” getuigt Filip De Schrijver.

Geïnteresseerd in home automation voor jouw project ?

Laat ons een bericht om uw project te bespreken.

 

Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Jaro van Meerten


TELETASK verdeler in België: Stagobel NV

Contact system integrator: info@elektra-deschrijver.be
Mertens-architecten bvba: info@mertens-architecten.be
Fotografie door Jaro van Meerten: https://jarovanmeerten.nl/