NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Campus Glorieux leidt de installateurs van de toekomst op

Gelegen in Ronse (België), in het hart van de Vlaamse Ardennen, ligt Campus Glorieux Secundair. Met het oog op morgen creëert deze school een uitdagende leef- en leeromgeving die haar studenten van de opleiding domotica voorbereidt op de toekomst. Campus Glorieux Secundair streeft voor elke jongere een harmonieuze ontwikkeling na en geeft hen de kans om te groeien door te leren en te ervaren.

Een future-proof leeromgeving

Onder leiding van technisch en didactisch directeur Kenneth Labiau en ook dankzij de tomeloze inzet van het hele lerarenkorps ondergingen de labo’s voor de praktijklessen in de studierichtingen elektriciteit en elektrotechnieken een volledige renovatie en make-over. De modernste technologieën werden op vooruitstrevende wijze in de praktijkruimtes geïmplementeerd. Zo installeerden de leerlingen van de opleiding domotica voor de sturing van de werkposten het TELETASK domotica systeem. Ze werkten zelf een indienststellingsysteem uit met allerlei mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld signalisatie en tijdsfuncties, om zo de veiligheid van de werkruimte te garanderen. Via de app op de tablet kan de leraar de werkposten controleren. Aan de hand van signalisatielampen, ingebouwd in de distributiezuilen, wordt de status van elke werkpost gevisualiseerd.

TELETASK als tool in domotica opleidingen

Leerlingen uit de beroepsgeoriënteerde en technische STEM richtingen, zoals de domotica opleiding, kunnen hun eindwerk rond TELETASK maken. Campus Glorieux Secundair investeerde hiervoor ook in de aanschaf van een TELETASK demokoffer. Aan de hand van deze koffer en op basis van hun eigen woningconcept kunnen leerlingen voor de bediening van de aanwezige technieken een volledig TELETASK systeem uittekenen, programmeren en in dienst stellen. Een mooie oefening voor hun latere carrière als installateur.

Ook TELETASK voor uw domotica opleiding?

Laat een bericht achter om je project te bespreken.