Investeren in domotica de moeite waard? | Ontdek hier

40 jaar TELETASK: een terugblik op onze bijzondere reis

Dit jaar viert TELETASK zijn 40ste verjaardag, een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van een bedrijf dat zich vanaf het begin heeft ingezet voor vooruitgang in domotica. Sinds de oprichting in 1984 heeft TELETASK zich ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van volledige geïntegreerde domotica, met een focus op het creëren van mooie, slimme systemen, die zowel comfort als veiligheid en duurzaamheid bieden.


In dit artikel staan we graag stil bij de 40-jarige reis die TELETASK heeft afgelegd.

Een uitstap doorheen de geschiedenis

1980s: het ontstaan van TELETASK in een nog onbestaande domotica-markt

We nemen u mee naar 1984. Het internet bestond nog niet en mobiele telefoons waren een zeldzaamheid. DOS regeerde over de computerwereld en Personal Computers zoals de IBM PC en de Apple Macintosh werden geïntroduceerd. Bedrijven vertrouwden nog op typemachines voor hun dagelijkse werkzaamheden. Faxapparaten waren nog geen gemeengoed, waardoor bestellingen vaak per brief of telefoon werden geplaatst. Domotica werd destijds vooral gezien als een luxe en een statussymbool, onbereikbaar voor de meesten. Het was een compleet andere wereld.


In deze vroege jaren ’80 legde Johan Vander Beken de basis voor wat later TELETASK BVBA zou worden. In deze beginperiode ontwikkelde hij industriële elektronica voor bedrijven zoals Volvo, Honda en Daikin. De inkomsten uit deze projecten werden integraal geïnvesteerd in de ontwikkeling van een exclusief en innovatief busgebaseerd systeem, met toen reeds als doel het leven van gebruikers, in grote woningen met veel technieken, comfortabeler te maken.


TELETASK onderscheidde zich vanaf het begin door als een van de eerste bedrijven wereldwijd een totaalintegratie-concept te introduceren. Johan Vander Beken bleek hierin een echte pionier, aangezien het begrip "domotica" in die tijd nog niet eens bestond. Destijds sprak men van ‘huisautomatisatie’ of, in het Engels, ‘Home Automation’. De term "domotica" werd pas in de periode tussen 1990 en 1995 geïntroduceerd.


Als student was de opkomst van de microcontroller een godsgeschenk voor Johan. Hier ‘op kot’ in de jaren ‘70, bij oma Martha.
De ‘computer’ was zelf gemaakt en nog voor IBM en Apple PC’s bestonden. Je kon er dan ook nog niets zinvol mee doen.

 

TELETASK brak door toen een Amerikaanse architect via een Belgische verdeler van high-end audiovisuele apparatuur het verhaal van TELETASK oppikte. Dit leidde tot een van de eerste grote domotica-installaties in een villa van een welvarende textielbaron, vlak naast zijn hoofdkantoor in Voorschoten, Nederland. De volledige woning, van de muren en het dak tot de meubels en bedieningspanelen, was afgewerkt in perfect Sikkens wit, wat de woning een iconisch uiterlijk gaf. De combinatie van geavanceerde technologie en esthetiek zorgde ervoor dat deze woning internationale aandacht kreeg. Prestigieuze tijdschriften zoals Elle Décoration (VS-editie) en Schöner Wohnen besteedden er aandacht aan, wat TELETASK op de kaart zette bij een breder publiek.


Deze installatie markeerde het begin van TELETASK's internationale groei en bracht het bedrijf geleidelijk meer bekendheid vanwege de innovatieve benadering van huisautomatisering.

1990s: de opkomst van domotica en de pioniersrol van TELETASK

In het begin van de jaren '90 maakten we kennis met een van de meest invloedrijke technologische doorbraken. In 1991 introduceerde Tim Berners-Lee het World Wide Web, wat het internet veel toegankelijker maakte voor het grote publiek. Interessant genoeg, en toevallig of niet, heeft deze uitvinding ook Belgische wortels. In dezelfde periode begonnen ook in de Verenigde Staten bedrijven de meerwaarde van domotica in te zien. Verschillende Amerikaanse bedrijven startten met de ontwikkeling van domotica-oplossingen, waarbij ze zich richtten op het aansturen van relais en dimmers via een PC.


Hoewel deze initiatieven veelbelovend leken, verdwenen de meeste snel van de markt. De systemen waren niet stabiel genoeg en de hoge onderhoudskosten maakten ze onaantrekkelijk voor langdurig gebruik. Bovendien hielden deze bedrijven er geen rekening mee dat een PC, die 24 uur per dag moet operationeel zijn, slechts 3 tot 5 jaar meegaat, terwijl een woning ontworpen is om minimaal 30 jaar mee te gaan.


TELETASK zag dit probleem al vroeg in en legde de nadruk op duurzame, betrouwbare oplossingen die parallel lopen met de levensduur van een woning. In tegenstelling tot PC-gebaseerde oplossingen, bood TELETASK een geïntegreerd systeem dat niet afhankelijk was van kortlevende computers. Deze focus op duurzaamheid en stabiliteit was baanbrekend en zorgde ervoor dat we ons snel konden onderscheiden in de nog jonge domotica-markt.


Deze visie nam TELETASK bijvoorbeeld mee naar ‘Living Tomorrow' in België. Dit project had als doel een blik te werpen op hoe technologieën en innovaties het dagelijkse leven in de toekomst zouden beïnvloeden. Dit innovatieve project, waarin ook Bill Gates betrokken was, toonde een futuristische kijk op technologie en domotica en was een bevestiging van de technologische revolutie die gaande was. TELETASK was aanwezig als een van de pioniers op het gebied van domotica-systemen. Bezoekers kregen de kans om te ontdekken hoe slimme technologieën het dagelijks leven efficiënter en comfortabeler konden maken. Dit principe vormt vanaf het begin en tot op de dag van vandaag de basis van elke ontwikkeling bij TELETASK.

Living Tomorrow

2000s: technologische stroomversnelling en hoe TELETASK hierop inspeelde

Inmiddels situeren we ons aan het einde van de jaren ‘90, zo’n vijftien jaar na de oprichting van TELETASK. De angst voor de millennium-bug zorgde wereldwijd voor spanning, maar de verwachte problemen bleven uiteindelijk uit. Integendeel, we kwamen terecht in een stroomversnelling van technologische vooruitgang. De opkomst van breedbandinternet zorgde voor snellere en stabielere toegang en bedrijven stapten over op efficiëntere software en besturingssystemen. Krachtige en betaalbare computers en mobiele apparaten werden steeds toegankelijker, met de smartphone als voorbeeld bij uitstek waarbij de iconische lancering van de iPhone in 2007 een belangrijke mijlpaal vormde in de evolutie van mobiele technologie.


Ook dan begonnen andere bedrijven de potentie van de domotica-markt te verkennen. Veel van deze nieuwkomers konden echter niet blijven bestaan; de technologie bleek te complex en de markt nog te klein. Bovendien waren installateurs vaak niet voldoende opgeleid om de systemen succesvol te implementeren. Ook hier speelde TELETASK al vroeg op in door opleidingen aan te bieden in diverse centra verspreid over Vlaanderen. Deze opleidingen zorgden ervoor dat de pioniers van toen zich ontwikkelden tot de beleidsmakers bij succesvolle domotica-installatiebedrijven van nu.

Een TELETASK opleiding bij INES, toenmalig verdeler in België.

 

Ondertussen probeerden ook grote bedrijven hun plaats in de domotica-markt te veroveren, waarbij ze aanzienlijke bedragen investeerden. In de jaren ’90 en 2000 pompten enkele ondernemingen honderden miljoenen euro's in domotica, zonder voldoende te begrijpen wat de eindgebruiker werkelijk nodig had en waar de toegevoegde waarde zat. Hun systemen voldeden niet aan de verwachtingen van de klanten met teleurstelling bij klanten en een afnemende vraag tot gevolg. Quasi al deze bedrijven hebben dan ook de markt verlaten.

2010s: het belang van ervaring en technologische innovatie in een veranderende markt

In de jaren 2010 zorgden cloud computing en kunstmatige intelligentie (AI) voor een revolutie in hoe bedrijven en individuen met data omgaan. Tegelijkertijd bracht AI doorbraken zoals spraakassistenten en machine learning, die grote invloed kregen in sectoren zoals gezondheidszorg, entertainment en ook de domotica-markt. Deze innovaties leidden echter ook tot politieke en maatschappelijke discussies over privacy, toezicht en de impact van AI op de toekomst van werk.

Verder begon vanaf het jaar 2010, tijdens de tweede en derde golf van nieuwkomers, de domotica-markt langzaam te stabiliseren en aan populariteit te winnen. Domotica werd betaalbaarder en breder geaccepteerd en gebruikt vanuit een rationele behoefte, zoals comfort, veiligheid en efficiënt energiebeheer. Hierop speelden enkele grote spelers op het elektrotechnische veld in. Zij richtten zich vooral op hoge volumes en lage kosten.

Er bleven nieuwe spelers een poging wagen, maar veel van deze nieuwe bedrijven wisten niet te overleven vanwege de technische uitdagingen en hevige concurrentie. Omdat wij bij TELETASK ons vanaf het begin gericht hadden op het luxewoningsegment, bleven we buiten het vaarwater van deze grote spelers. Daarnaast zorgden onze inmiddels decennia aan ervaring en een stevige positie op de Belgische markt ervoor dat we ons netwerk van ervaren installateurs steeds verder konden uitbreiden. Eveneens in het buitenland.

2012 - Dubai: meeting met het management van TELETASK Middle-East

2010 - Prinselijke missie en signing ceremony. TELETASK is vandaag reeds 18 jaar actief in India

 

Dit netwerk van deskundigen gaf TELETASK een solide basis om te blijven investeren in nieuwe technologieën en innovaties. Dankzij deze strategie en de opgebouwde expertise bleef TELETASK groeien, ondanks de fluctuerende markt.

2020s: hoe TELETASK blijft inspelen op nieuwe uitdagingen

In 2020 bracht de COVID-19-pandemie de wereld tot stilstand. Straten waren leeg en mensen bleven zo veel mogelijk thuis. Doordat thuiswerken verplicht werd, zorgde dit voor een nieuwe wind in de technologische wereld. Zo versnelde het gebruik van videoconferencing tools zoals Zoom en Microsoft Teams voor thuiswerken, terwijl e-commerce en contactloze betalingen explosief groeiden. Tegelijkertijd ondersteunde cloud computing via platforms zoals AWS en Microsoft Azure deze digitale transformatie, waardoor bedrijven flexibel konden blijven werken en snel inspelen op de veranderende omstandigheden.


Ook TELETASK slaagde erin zich snel aan te passen tijdens de uitdagende coronajaren. Dankzij het REMOTE SERVICES platform konden installateurs hun klanten blijven ondersteunen zonder fysiek aanwezig te moeten zijn, wat zorgde voor een uiterst efficiënte - klantvriendelijke dienstverlening. Hiermee werd opnieuw duidelijk hoe flexibel en betrouwbaar onze systemen zijn, zonder dat we concessies hoefden te doen aan kwaliteit en gebruiksgemak.

Tijdens deze periode (2018) stelde TELETASK, samen met al zijn medewerkers, 50 duurzaamheidsdoelen op, met als doel elk jaar een paar af te vinken. Sommige zijn op korte termijn gemakkelijk te bereiken, terwijl andere uitdagend tot bijna onmogelijk zijn. Een van de moeilijkste is de circulariteit van onze producten. 100% is niet realistisch, maar TELETASK heeft hier altijd veel aandacht aan besteed en kiest altijd voor duurzaamheid en kwaliteit boven de goedkoopste maar minder milieuvriendelijke oplossing.


Zo gebruiken we geen plastic platen maar natuurlijk glas voor onze bedieningspanelen. We gebruiken geen polymeer verven maar keramische verven voor onze AURUS bedieningspanelen. Dit maakt de voorkanten 100% recyclebaar. Bovendien zijn ze van topkwaliteit, want zelfs na 30 jaar in volle zon zal een AURUS bedieningspaneel er nog steeds als nieuw uitzien. Diep zwart blijft diep zwart, en helder wit blijft helder wit!


Maar duurzaamheid is meer dan alleen zorg voor het milieu. TELETASK stemt zijn duurzaamheidsdoelen ook af op de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. We vergroten het bewustzijn onder ons personeel door sprekers uit te nodigen, duurzaamheidsdagen te organiseren en concrete doelen te formuleren uit deze evenementen.

 

Het creëren van een nieuwe TELETASK-verpakking die het gebruik van plastic elimineert

 

Enkele in het verleden reeds gerealiseerde duurzaamheidsdoelstellingen:

  • Een papierloze - volledig digitale loonadministratie.
  • Idem door een digitale facturatie.
  • Papieren documenten zoals technische fiches in de verpakking steeds gedrukt op FSC gecertificeerd papier.
  • Levenslang herstelbare producten zo lang de componenten ter beschikking zijn. De klant maakt online de keuze of hij gaat voor een herstelling (is meestal ook goedkoper) of vervanging van een defect product.
  • Producten worden gemaakt om een zo lang mogelijke levensduur te hebben. TELETASK mikt indien mogelijk steeds op minstens 30 jaar.
  • Investeren in het aanhouden van een voorraad voor levenslange herstelbaarheid van producten
  • Uitbreiden van de EMS functies in het TELETASK-systeem zodat alle klanten wereldwijd hun verbruik en uitstoot sterk verminderen.
  • Verbruik afstellen op milieuvriendelijkere resources, zoals communicatie met de digitale meter.
  • Sterk inwerken op de behoeftes voor de energietransitie: bv. sturen van warmtepompen i.p.v. gas-en fuel verwarmingsketels.
  • Het wegwerken van alle kunststofverpakkingen en vervangen door FSC karton.
  • Geen kleurenopdruk op wegwerpverpakkingen.
  • Draagtassen voor marketing enkel nog op veelvuldig herbruikbare non-woven stof (op basis van een studie van National Geographic).
  • Gendergelijkheid in her personeelsbeleid en in de samenwerking met onze stakeholders.
  • Flexibele werkuren en de daarbij horende mogelijkheid tot +50 verlofdagen/jaar voor het personeel.
  • Beperking van thuiswerk maar toch zo veel mogelijk ‘samen’ als team op kantoor werken.
  • Online technische opleidingen voor onze klanten en potentiële klanten, met de mogelijkheid tot online examinatie en certificatie om zo grote verplaatsingen te voorkomen.
  • Verplaatsingen tot 600km die binnen de 6 uur kunnen, gebeuren met de trein en niet met het vliegtuig. Deze worden zo veel mogelijk vermeden door het gebruik van online video meetings.
  • Duurzaamheid is een oneindig verhaal, waar we blijven aan werken en steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan.
  • Studie- en opleidingsdagen voor het voltallige personeel ter kennismaking met AI. AI tools worden bij TELETASK zowat dagelijks gebruikt, veelal in marketing, maar met het bewustzijn dat deze veel energie kunnen verbruiken en daarom nooit onnodig gebruikt mogen worden.
  • Door het systematisch vervangen van gasverwarming door warmtepompen (gestart in 2004!) en het zeer recent plaatsen van zonnepanelen en opslagbatterijen, en het vanaf 2024 systematisch vervangen van voertuigen uitsluitend door 100% elektrische voertuigen, doet TELETASK zelf actief mee aan de energietransitie. Maar ondanks dat, doen we als ‘smart’ leverancier een duizendvoud aan besparingen en minderuitstoot in de tienduizenden ‘smart’ installaties die TELETASK wereldwijd bij zijn klanten actief heeft. Door software upgrades worden deze steeds duurzamer en werken we, samen met u, mee aan een betere duurzamere wereld.

De volgende 40 jaar. Onze blik vooruit

Als familiebedrijf heeft TELETASK altijd veel waarde gehecht aan kwaliteit, exclusiviteit en continuïteit. Dat is ook wat ons tot dit punt heeft gebracht. Ons uitgebreide ISO9001-systeem, dat garant staat voor continuïteit en onafhankelijkheid, heeft ons in staat gesteld tal van indrukwekkende projecten te realiseren. Of het nu gaat om luxe woningen, de belangrijkste doelgroep, maar later ook appartementencomplexen, grote productiehallen of exclusieve winkels, elk project werd uitgerust met een domotica-systeem dat, door de betrokken systeemintegrator, volledig is afgestemd op de specifieke behoeften en eisen van het gebouw en zijn bewoners. Logischerwijs is het dan ook ons doel om de dynamische koers van de voorbije jaren, in de toekomst verder te zetten.

Case Pinea Hills, Marokko 

Case Silo M-M, Belgium © Interior Arjaan De Feyter, Photography Piet-Albert Goethals

 

We blijven innoveren met nieuwe producten en mogelijkheden, ondersteund door de nieuwste hard- en softwaretechnologieën. Hierbij staan de behoeften en wensen van onze klanten altijd centraal, ook op de lange termijn. Onze klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen, zowel voor als na de aankoop. Als KMO blijven we dicht bij onze klanten staan, waardoor we dagelijks leren wat hun wensen en verwachtingen zijn. Onze plaatselijke verdelers en gecertificeerde systeem-integratoren zijn onze voelsprieten en staan daar ook borg voor.


Niet alleen de huidige generatie, maar ook de volgende staat klaar om deze traditie voort te zetten. Ons distributienetwerk breidt zich continu uit, waardoor we inmiddels in meer dan 40 landen lokale service na verkoop kunnen aanbieden. Met een garantie van vier jaar op bijna al onze producten nemen we de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en duurzaamheid van onze systemen heel ernstig.


Wij willen dan ook al onze klanten wereldwijd bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld. En mocht u nog geen klant zijn, dan hopen we u uiteraard binnenkort tot onze klantenkring te mogen begroeten.

Van studentenkamer tot wereldspeler: de evolutie van TELETASK in vogelvlucht

De voortdurende drang om technologieën te ontwikkelen die meegaan met de nieuwste trends enerzijds én duurzaam zijn anderzijds, heeft geleid tot een prachtige reeks hard- en software generaties. Elke generatie is steeds compatibel met de voorgaande. Klanten kunnen dan ook meegroeien. Was er aanvankelijk geen internet, de klanten van het eerste uur kunnen toch gemakkelijk upgraden naar de nieuwste ‘G3’ generatie waar de energietransitie en AI heel belangrijk zijn en gaan worden.

Ga mee op reis doorheen de prachtige geschiedenis van TELETASK:

TELETASK producttijdlijn (klik om te vergroten)

  • 1976: De start van het verhaal van Johan Vander Beken en zijn interesse in het ontwikkelen van een digitaal - busgebaseerd systeem. Zijn studentenkamer bij oma Martha, waar hij als student Ingenieur Elektronica verbleef, werd omgevormd tot een elektronicalaboratorium en later tot een start-up woning. De ontwikkeling van een netwerkdimmer in de jaren ‘70, bleek de vonk die zijn interesse definitief aanwakkerde.
  • 1984: TELETASK werd opgericht als een eenmanszaak om investeringen mogelijk te maken voor de finale ontwikkeling van marktrijpe producten.
    1986: De TELETASK LIGHTING SYSTEM "TLS90" werd gelanceerd, gericht op het schakelen en dimmen van verlichting en het aansturen van motoren.
  • 1988: De PROJECT-centrale werd geïntroduceerd, met multi-disciplinaire functionaliteiten voor meer flexibiliteit in grote domotica-oplossingen (opgepast, het woord domotica bestond toen nog niet).
  • 1990: De COMPACT-centrale kwam op de markt, waarbij de prijs tot een kwart werd verlaagd ten opzichte van eerdere generatie.
  • 1992: TELETASK werd een vennootschap in de vorm van een BVBA om de verdere groei en uitbreiding van het bedrijf te ondersteunen.
  • 1993: De bredere verdeling van TELETASK-producten in België werd gerealiseerd via INES, onder leiding van directeur Filip De Smet. Hij ondersteunde en volgt tot op heden ons verhaal als actief promotor en sales verantwoordelijke bij huidige Belgische verdeler Stagobel.
  • 1995: TELETASK verhuisde van Nazareth naar ruimere kantoren in Gentbrugge, om de verdere groei te accommoderen.
  • 1995: De opening van Living Tomorrow, voorzien van een grote TELETASK installatie, vond plaats, met o.a. Bill Gates als eregast.
  • 1996: De verdeling van TELETASK-producten in België werd versterkt door een succesvolle samenwerking met exclusief verdeler Stagobel, een partnership dat na 27 jaar nog steeds floreert.
  • 1996: De MICROS-centrale werd gelanceerd, wat zorgde voor verdere economisering van domotica-oplossingen.
  • 1997: TELETASK begint zijn eerste buitenlandse verdeling in Nederland, via het Rotterdamse bedrijf Isolectra. Meer dan duizend wooneenheden zijn destijds voorzien van een MICROS centrale.
  • 2000: De introductie van het SERVUS- aanraakscherm markeerde een belangrijke stap voor TELETASK in de verdere uitbreiding van zijn productlijn. Deze ware multi-media ‘eyecatcher’ was wereldwijd zonder zijn gelijke.
  • 2004: TELETASK kocht en verbouwde een industriegebouw in Gent. In september verhuisde alles van Gentbrugge naar de locatie waar TELETASK nog steeds zit.
  • 2006: De MICROS+ centrale en het DoIP-concept werden geïntroduceerd, met een focus op Ethernet-communicatie in plaats van het oudere RS232-systeem. Meteen konden weer veel grotere installaties gerealiseerd worden met tot 10 centrales in decentrale opstelling.
  • 2008: De NANOS-centrale werd gelanceerd, met ondersteuning voor zeer grote installaties.
  • 2008: TELETASK breidde zijn activiteiten uit naar India, met de oprichting van TELETASK India Pvt Ltd waar de bovenliggende Belgische holding ook voor 51% eigenaar van is.
  • 2009: De AURUS-OLED werd gelanceerd. TELETASK durft het aan om te pionieren met de OLED display technologie en capacitieve touch en ingebouwde kamertemperatuur sensor. Dit ultra vlakke paneel was dan ook een uiterst innovatieve toevoeging aan het productassortiment. Alle huidige domotica-fabrikanten wereldwijd, maken van dit toestel tot op heden hun eigen kopieën. Maar alleen de AURUS-OLED van TELETASK is de echte AURUS-OLED natuurlijk. Tienduizenden eigenaars wereldwijd, hebben er één of meerdere exemplaren van in hun woning.
  • 2011: TELETASK breidde verder internationaal uit met de oprichting van TELETASK Middle East in Dubai in een franchiseformule.
  • 2012: TELETASK behaalde het ISO9001-certificaat, een belangrijke mijlpaal in de bedrijfsstructuur en het kwaliteitsmanagement. Het bedrijf wordt daarmee ook onafhankelijk gemaakt van zijn medewerkers. Dit is van groot belang voor de klanten met steeds groeiende projecten, die soms tot meerdere honderden wooneenheden bevatten. Ze zijn het gevolg van het vertrouwen van onze klanten, architecten, studiebureaus en investeerders in TELETASK en zijn producten en oplossingen.
  • 2014: Ingrijpende verbouwingen werden uitgevoerd om de R&D-faciliteiten uit te breiden en de productiecapaciteit aanzienlijk te verhogen.
  • 2016: De succesvolle AURUS-introductie werd uitgebreid met nieuwe modellen, waardoor de productlijn veelzijdiger werd en de instapdrempel ook veel lager kwam te liggen.
  • 2017: De PROSOFT-functionaliteiten werden continu uitgebreid om meer flexibiliteit en kracht aan de software te bieden.
  • 2018: De TTcloud werd geïntroduceerd, wat de mogelijkheden voor cloudgebaseerde domotica-services vergrootte.
  • 2019: TELETASK introduceerde REMOTE SERVICES, VOICE CONTROL en het OPUS- aanraakscherm voor efficiëntieverhoging van functionaliteiten en diensten.
  • 2020: Het online herstelplatform werd gelanceerd in Q3, terwijl de MICROS+ centrale in Q4 werd uitgefaseerd. TELETASK behaalde een groei van 30% in dit jaar.
  • 2021: De lang gevraagde Astro-klokfunctie werd geïntroduceerd, wat nieuwe mogelijkheden toevoegde aan de tijd- en lichtgestuurde automatisering.
  • 2022: Covid- tijden en De Virtual (on-line) showroom werd gelanceerd, evenals de SIRIUS-plafondsensor, P1-interface, en de G3 DOMUS en PALAS centrales te vervanging van G2. 40 maal meer rekenkracht en een verder verlaagd energieverbruik. Klaar voor de toekomst, de energietransitie, AI en wie weet wat er in de komende tien- tot dertig jaar nog kan komen?
  • 2023: De ATMOS app verving de oude iSGUI 2.5, met verbeterde functionaliteiten en gebruikservaring en alweer met het oog op de toekomst.
  • 2024: TELETASK viert zijn 40-jarig bestaan met de introductie van de AURUS-6 (TEMP), PENTUS, en PROSOFT 5, wat het bedrijf klaarstoomt voor verdere groei en innovatie in de toekomst. Integratie van een hele reeks EV- laadpalen en zonnepaneel invertoren stelen de show eind 2024.
  • 2025: We hebben al een gedetailleerd plan klaar voor de komende jaren, maar we houden die toekomstplannen voorlopig nog even geheim!