NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Zo beschermt TELETASK de privacy van gebruikers

Domotica en databeveiliging, gaat dat samen? Heel wat consumenten stellen zich vragen over de veiligheid van domotica en de mate waarin hun persoonlijke gegevens en smart home beschermd zijn tegen hackers en andere ongewenste partijen. In dit artikel geven we  meer informatie over hoe TELETASK uw veiligheid garandeert.

 

De laatste jaren is er al heel wat geschreven over privacy, cyberveiligheid en databescherming. Sinds we door de pandemie met z’n allen meer van thuis werken, zijn de risico’s op datalekken bij bedrijven alleen maar vergroot. Het is dan ook geen verrassing dat consumenten meer vragen hebben over hun privacy en digitale veiligheid.

Een van de vaakst voorkomende bezorgdheden is dat domotica-systemen gemakkelijk gehackt kunnen worden en dat personen met slechte bedoelingen zo toegang kunnen krijgen tot persoonlijke gegevens én de functies in hun slimme woning.

 

Alle verbindingen zijn versleuteld met TLS.

Het “Internet of Things” (IoT), waarbij apparaten via een internetverbinding communiceren met andere apparaten en systemen, maakt het mogelijk om gebouwen slim te maken en het comfort van de bewoners aanzienlijk te verhogen.

Maar bij een slim IoT-netwerk hebben gebruikers weinig controle over de beveiligingsprotocollen van hun installaties en toestellen. Vaak zijn Internet of Things-netwerken niet of niet optimaal beveiligd. Vaak is elke individuele sensor/actor draadloos en zijn deze individueel nog eens met de cloud verbonden. Dit geeft vele tientallen tot honderden keer kans op een verhoogd risico.

TELETASK-systemen daarentegen maken intern in de woning gebruik van een bedraad bus-netwerk. Een bedrade oplossing is niet alleen bedrijfszekerder, maar ook gemakkelijker te beveiligen. Er is bovendien maar één softconnectie naar het internet (i.p.v. tientallen) en de beveiliging ervan gebeurt bij TELETASK altijd via een versleutelde TLS-verbinding. Die codeert enerzijds gegevens en verifieert anderzijds elke verbinding  om een hoge beveiliging te garanderen.

 

 

De TTCloud is optimaal beveiligd. Uw gegevens blijven privé.

Ook onze cloud-verbindingen (TTCloud), waarmee TELETASK smart homes en buildings op afstand aanstuurt via een smartphone, desktop of tablet, zijn beveiligd met een TLS-encryptie. Zo bent u ook buiten uw thuisnetwerk optimaal beschermd.

De TTCloud laat gebruikers toe om zich overal ter wereld te verbinden met de TELETASK-app om hun domotica-toepassingen te controleren en te besturen. TELETASK heeft nog een bijkomende troef: met “Remote Services” kan de systeemintegrator alle TELETASK-applicaties op afstand onderhouden en upgraden. Dat is enorm efficiënt.

De data in TTCloud worden overigens nooit gedeeld met derde partijen. Ook niet anoniem of gegeneraliseerd. U kan er dus op rekenen dat uw data op elk moment privé blijft.

 

Ook een lokale set-up is mogelijk.

U hoeft uiteraard niet te werken met data in TTCloud. U kan er bij TELETASK ook voor kiezen om enkel lokaal (in de woning/gebouw) te communiceren. Uw centrale is dan niet verbonden met de cloud en werkt dus enkel via uw lokale netwerk. 

Het voordeel? U behoudt 100% controle over de geïntegreerde toestellen en systemen zonder enige connectie met de buitenwereld. 

De beperking? U kan uw smart home-installatie niet vanop afstand besturen. Daarom gebruikt zowat elke TELETASK klant, wereldwijd, de standaard volledig beveiligde smartphone app van TELETASK. Best of both worlds: veilig en comfortabel!

 

Meer weten?

Download onze leaflet over internetbeveiliging bij TELETASK en “Remote Services”.