NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Zijn VOC’s gevaarlijk voor uw gezondheid?

Veel van je leven breng je binnenshuis door, of dat nu thuis is of op het werk. Daarom is schone en gezonde binnenlucht cruciaal. Je wilt niet onbedoeld schadelijke stoffen inademen met het risico op negatieve gezondheidseffecten. Eén van deze schadelijke stoffen die binnenshuis aanwezig kunnen zijn, zijn VOC’s. Ze zijn volledig onzichtbaar, wat ze gevaarlijker maakt dan vaak wordt aangenomen. Bij TELETASK hebben we een studie uitgevoerd naar VOC’s, wat ze kunnen veroorzaken en waarom het beter is om ze te vermijden. Ontdek meer in onze studie.

VOC’s: Het onbekende en onzichtbare gevaar in onze woningen

Vluchtige Organische Stoffen (VOC’s) zijn toxische stoffen die in de lucht komen, komende vanuit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Ze zijn aanwezig in tal van alledaagse producten, zoals verf, schoonmaakmiddelen, meubels, bouwmaterialen en zelfs in cosmetica en luchtverfrissers. Hoewel ze niet altijd direct waarneembaar zijn, kunnen VOC’s aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich meebrengen wanneer ze binnenshuis in middelmatige tot hoge concentraties voorkomen.

De gevolgen van VOC’s

VOC’s hebben allerlei negatieve gevolgen • Ten eerste kunnen ze acute gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder irritatie van ogen, neus en keel, hoofdpijn of misselijkheid. Mensen met allergieën of een gevoelig ademhalingssysteem zullen nog ernstigere en frequentere symptomen ervaren.
• Langdurige blootstelling aan hoge niveaus van VOC's kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, zoals schade aan de lever, nieren en het centrale zenuwstelsel, evenals de ontwikkeling of verergering van astma en andere ademhalingsproblemen.
• Daarnaast dragen sommige VOC's bij aan de vorming van ozon en andere schadelijke stoffen in de lucht, wat de binnenluchtkwaliteit kan verslechteren. Dit kan vooral problematisch zijn voor mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsaandoeningen, evenals voor jonge kinderen, ouderen en personen met een verzwakt immuunsysteem.


In onze studie gaan we dieper in op VOC's, hun impact en hoe je ze gemakkelijk kunt minimaliseren met een beetje hulp van je TELETASK geïntegreerd huisautomatiseringssysteem.

Hoe VOCs te elimineren

Op zoek om VOC’s in uw huis te elimineren? Overweeg onze nieuwste productaanbiedingen, de AURUS-6 en AURUS-6 TEMP toetsenpanelen. Deze geavanceerde apparaten bevatten, onder andere, verborgen sensoren om continu uw binnenluchtkwaliteit te monitoren en zo een gezondere leefomgeving te waarborgen.
Het NIEUWE AURUS-6 toetsenpaneel combineert elegantie met functionaliteit. Het beschikt over een strak ontwerp met zes aanraakknoppen en een massief glazen frontplaat verkrijgbaar in vier kleuren. Uitgerust met verborgen sensoren voor het monitoren van kamertemperatuur, vochtigheid en VOC-niveaus samen met een infraroodontvanger voor afstandsbediening, biedt de AURUS-6 volledige controle over uw TELETASK-functies terwijl het ook prioriteit geeft aan de binnenluchtkwaliteit. Met zijn geavanceerde multidisciplinaire VOC-sensor detecteert dit intelligente paneel mogelijke verontreinigende stoffen waardoor het ventilatiesystemen kan sturen om VOC-niveaus te minimaliseren en daarmee een veiliger en gezonder binnenmilieu creëert.

In dezelfde lijn biedt het AURUS-6 TEMP toetsenpaneel eveneens zes drukknoppen maar dan samen met een OLED-display dat functionaliteit naadloos combineert met elegantie. Dit paneel bevat ook de verborgen sensoren voor het monitoren van kamertemperatuur-, vochtigheid-, en VOC’s-niveaus waarbij deze niveaus worden weergegeven op het compact OLED-display. Bovendien neemt uw systeem corrigerende maatregelen wanneer bijvoorbeeld het niveau van VOC’s te hoog wordt om consistent gezonde binnenlucht te garanderen.


Beide types panelen zijn uitgerust om de uitdagingen van modern leven te tackelen door uitgebreide controle over uw thuisomgeving te bieden. Met hun geavanceerde sensoren en intelligente functies bieden de AURUS-6 and AURUS-6 TEMP toetsenpanelen u gemoedsrust en een verbeterde binnenluchtkwaliteit voor u en uw familie.

Zowel de AURUS-6 als de AURUS-6 TEMP zijn leverbaar in vier kleuren. Ontdek meer over VOC’s en de AURUS-6 toetsenpanelen.

Of neem contact op zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.