NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Vier functies van AURUS-OLED die u (waarschijnlijk) nog niet kende

Met de AURUS-OLED touch panels valt alle geïntegreerde domotica vanaf één plaats te bedienen: de verlichting, zonweringen, gordijnen, omgevingstemperatuur, audio ... Maar kende u ook al deze vier functies van de panelen? De system integrator moet ze wel eerst activeren, maar dat is snel gebeurd, ook vanop afstand.

 


1. Poets de panelen zonder ze te bedienen


Wist u dat de AURUS-OLED panels een cleaning mode bieden? Druk één tot twee seconden centraal boven aan de display. Zodra alle led-verklikkers op alle toetsen knipperen, kan u het glasoppervlak schoonmaken zonder nog iets te bedienen. Dit mag wel alleen met een (met glasreiniger) bevochtigde microvezeldoek.
Elk aanraakpaneel van de AURUS-familie heeft trouwens deze speciale (verborgen) toets, bovenaan centraal.
! Nooit met vloeibare reinigingsmiddelen rechtstreeks op het glas spuiten.

2. Krijg handige berichten en alarmen te zien


Indien gewenst, kunnen AURUS-OLED-toetsenpanelen de gebruiker informeren via een tekstbericht of een alarm (via een pieptoon of discrete zoemer). Bijvoorbeeld wanneer iemand aan de voordeur aanbelt of de achterdeur of poort nog openstaat. Maar evengoed als het tijd is om de kinderen op te halen aan de school of als de volgende ochtend het vuilnis wordt opgehaald.
Een bericht verdwijnt automatisch na 30 seconden of nadat er een nieuw bericht of alarm verscheen. Een alarm valt enkel manueel te verwijderen. Het spreekt voor zich dat de gebruiker het best eerst de oorzaak oplost. Ideaal geheugensteuntje ook om een dagelijks (of andere interval) medicijn niet te vergeten innemen.

3. Verander de preset temperaturen van verwarmingszones


Door lang op de toets van een zone te drukken (meestal links onderaan), belandt de gebruiker in het presetsconfiguratiemenu. Daar kan u de preset temperatuur voor dag, nacht en eco-stand instellen. Voor de verwarming en/of de koeling, naargelang de geïntegreerde HVAC-oplossing van de zone.

4. Schakel alles van een ruimte met één toets in of uit


Alles in een kamer, van de verwarming tot de rolluiken, in één keer naar vooraf bepaalde instellingen veranderen? Bijvoorbeeld naar de nachtstand of stand-by? Ook dat is ten slotte mogelijk. De installateur creëert dan een sfeer-toets voor de ruimte, die de gebruiker in- of uitschakelt door op één toets te drukken.