NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Vertrek gerust naar kantoor of op weekend. In alle brandveiligheid

Hoeveel elektrische laadtoestellen gebruiken we vandaag niet in huis om de batterijen van smartphones, tablets, laptops, stofzuigers, kruimeldieven, elektrische fietsen, tuingereedschap enz. te laden? Erg handig, al die toestellen, maar ondertussen neemt wereldwijd het aantal huisbranden toe. Hoe helpt TELETASK dat onheil voorkomen wanneer u slaapt, gaat werken of enkele dagen of meer op verlof bent?

Wanneer opladers ingeschakeld zijn, worden ze uiteraard warm. Vooral goedkopere, merkloze laders riskeren soms ook oververhit te raken, met de risico’s die daarbij horen. Dé eerste tip is dus: gebruik alleen opladers van gerenommeerde fabrikanten en laad elektronica enkel in uw aanwezigheid op, terwijl die op een niet-brandbare ondergrond ligt (geen zetel of matras).

Anderzijds is het cruciaal om opladers uit het stopcontact te halen wanneer die niet gebruikt worden. De apparaten blijven immers stroom vragen, ook als ze niet opladen. Daar wringt hem echter het schoentje. De dagelijkse zoektocht naar die toestellen doorheen de woning is niet bepaald comfortabel te noemen. En hoe makkelijk vergeten we dit niet te doen wanneer we het huis verlaten? Als u veel toestellen heeft, is het misschien zelfs niet eens realiseerbaar.
Maar geen nood, TELETASK heeft dankzij zijn totale integratie de oplossing voor u. Vergeet nooit meer een lader of toestel van het net los te koppelen, door de geïntegreerde TELETASK-aanpak.

Vertrek met een gerust gemoed

De toetsenpanelen en aanraakschermen van TELETASK vallen eenvoudig in te stellen. Wanneer u op de toets ‘Huis verlaten’, ‘Slapen’ of ‘Vakantie’ drukt, valt meteen of na een vooraf instelbare tijd de energie naar elk gewenst stopcontact uit. Zo bent u zeker dat geen enkele oplader nog spanning heeft. Dankzij het TELETASK-systeem is het risico op brand tijdens de nacht en uw afwezigheid zo goed als onbestaand.

Met dezelfde handeling kan u niet alleen de gsm-laders, maar ook de stopcontacten van uw huistoestellen uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan die op het aanrecht, zoals het stopcontact van de espressomachine, maar ook de vaatwasmachine, de was- en droogautomaat en de fietslader.


Ook de watertoevoer kan TELETASK automatisch voor u uitschakelen, om de kans op waterschade tijdens uw afwezigheid te minimaliseren. Indien gewenst pas enkele uren nadat u de woning verliet, zodat de vaat- en linnenprogramma’s nog wat verder kunnen werken. U hoeft er zelf helemaal niet meer aan te denken. TELETASK neemt die zorg voor u weg.

Eventueel doet een koppeling met het alarmsysteem het nodige. Dan moet u zelfs niet eens meer een knop indrukken. Gewoon het alarmsysteem activeren met uw code volstaat dan. Meteen ook veilig voor kinderhandjes die graag op knopjes drukken. En het werkt uiteraard ook automatisch wanneer een andere persoon, zoals huispersoneel, het alarm activeert.
Ten slotte is deze oplossing interessant voor wie ’s nachts liever geen magnetische straling heeft op kabels en stopcontacten.

Maar ook voor wie het onderste uit de kan wenst qua energiezuinigheid (wie niet?). Geen spanning betekent immers ook geen energieverbruik en een beperking van de uitstoot voor de productie van nutteloze energie.

TELETASK = comfort, veiligheid en duurzaamheid.