NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

TELETASK helpt de energietransitie in Vlaanderen en Europa versnellen, samen met VUB

Onlangs activeerde Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits het Smart Village Lab, nabij Brussel. Een unieke proeftuin van een uniek onderzoeks- en bedrijvencentrum: het Green Energy Park, opgericht door de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Brussel. In het Smart Village Lab wordt onderzocht hoe we slim, duurzaam en energie-efficiënt kunnen wonen. Dat dankzij onder meer TELETASK-domotica.


Het Smart Village Lab bestaat uit zes woningen die elektrische en thermische energie uitwisselen via een Smart Energy Grid. Met dit energienet zijn ook collectieve energiesystemen verbonden, zoals buurtbatterijen en gemeenschappelijke laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. In het dorp kunnen onderzoekers nagaan hoe en wanneer je energietechnologieën kan inzetten en hoe die het best samenwerken.

 


Sleutelrol voor domotica


Energiezuinig wonen, dat is uiteraard ook een van dé troeven van domotica. Dus deed het Green Energy Park van de Vrije Universiteit Brussel een beroep op TELETASK, om de betrokken woningen ‘slim’ te maken. Zo helpt TELETASK onderzoekers wetenschappelijk onderbouwde antwoorden te vinden op de vraag hoe we de energietransitie in Vlaanderen en Europa sneller kunnen realiseren. Iets waar we ons als maatschappelijk verantwoorde onderneming maar al te graag achter scharen.