NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Priory House: waar filmsterren genieten van made by TELETASK comfort

Impressionant. Dat is ongetwijfeld hét eerste woord dat bij velen opkomt, als ze het eeuwenoude Priory House aanschouwen in Noord-Londen. Vandaag wonen er internationale filmsterren in alle comfort en veiligheid, mede dankzij het state-of-the-art geïntegreerde TELETASK systeem. Steve Calder van Lily International, de Britse TELETASK-distributeur, leidt ons rond.


Wat het Priory House zo indrukwekkend maakt? “Ten eerste: het gebouw is één brok Engelse vakmanskunst. Het enorme huis biedt twee woonkamers, een formele eetkamer, bibliotheek, serre, een gym, een thuisbioscoop, een afsluitbaar buitenzwembad, vijf slaapkamers, enz ... Overal ziet u een schat aan architectonische details in eeuwenoude Tudorstijl, perfect bewaard.”

Het Priory House is gebouwd rond 1530 (!). Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte sir Winston Churchill het huis als zijn privé woonst van 1940 tot 1945 tijdens zijn beroemnde periode als Brits eerste minister (zie zeker eens de historische film “Darkest Hour” van 2017). Het huis heeft ook een geheime ondergrondse tunnel van meer dan een mijl lang, waarlangs de Britse premier kon ontsnappen, mocht dat nodig geweest zijn. De tunnelverlichting is anno 2021 ook aangesloten op het TELETASK systeem.

Onder de indruk? Dan zijn we nog niet eens naar buiten geweest. Bijvoorbeeld naar het voormalige koetshuis - vandaag een appartement met drie slaapkamers. Of naar de cottage ernaast en de tuin van 1.3 hectare.

 

Authentieke verwarming, geautomatiseerd

Vandaag verhuurt de eigenaar, een succesvolle zakenman, het Priory House aan het filmproductiebedrijf Elstree Studios, waar onder meer Star Wars werd bedacht. Dat huisvest er internationale filmsterren, mét hun eigen veiligheidsteam en chauffeur.

De woning biedt precies alle benodigde accommodatie, beveiliging en comfort, onder meer dankzij de domotica van TELETASK. “Daarmee kan de bewoner de verlichting, verwarming, toegangspoorten én zonwering aansturen. Ofwel via de (iSGUI) app op de smartphone of tablet, ofwel via de AURUS-toetsenpanelen op de wanden”, gaat Steve Calder verder. “We integreerden het system erg subtiel, met bijvoorbeeld zwarte AURUS toetsenpanelen op de donkere muren en witte AURUS toetsenpanelen op lichtere wanden.”

De gietijzeren radiatoren werden prachtig gerenoveerd. “Tegelijk kon de installateur een gemotoriseerd ventiel op elke radiator monteren. Het TELETASK system heeft die onder controle om de kamer tot de ingestelde temperatuur te verwarmen. Naaste deze traditionele verwarming is er ook een geïntegreerd airco systeem dat ook in de zomer voor aangename temperaturen moet zorgen.

 

Altijd de juiste mood


Het interieur van de Priory House komt prachtig tot zijn recht via veel indirecte verlichting: ledstrips, spotjes, wandlampen ... “Als bewoner kan je die apart of tegelijk bedienen, zodat ze samen een vooraf ingestelde sfeer (’mood’) scheppen. Bijvoorbeeld de ideale verlichting en temperatuur om naar een film te kijken in de professionele thuisbioscoop.”

Ook de algemene verlichting bedient de bewoner via de AURUS-toetsenpanelen ... “Of hij gebruikt de oude ronde lichtschakelaar onder aan de trap, om de luchter en de verlichting op het gelijkvloers in te schakelen. We staken er een COOKIE interface achter, zodat deze historische schakelaars kan communiceren met het TELETASK-systeem”, onthult Steve Calder trots.

En dan is er natuurlijk de vele buitenverlichting in de tuin: lantaarnpalen, in de bomen, rond het zwembad ... “Het lijkt er elke avond wel Kerstmis. Ook die verlichting valt aan te sturen via het home automation systeem, apart of per locatie. Of ze zijn voorgeprogrammeerd van zonsondergang tot middernacht of de volgende ochtend.” Functioneel, comfortabel en energiebesparend.

Verlichting die alleen ingeschakeld blijft als het nodig is, dankzij sensoren: dat bespaart uiteraard ook energie. “Ook in de badkamer is de verlichting enkel actief wanneer iemand de kamer gebruikt, dankzij bewegingssensoren die mee geïntegreerd zijn in het systeem.”

 

In alle veiligheid


Celebrities moeten natuurlijk ook in alle privacy en veiligheid in het Priory House kunnen verblijven. Het domein is dan ook volledig beveiligd met de nieuwste apparatuur, waarbij het beveiligingsteam en de chauffeur in de aparte accommodaties kunnen verblijven en werken. De chauffeur woont in het voormalige koetshuis.

“Alle deuren in de Priory House én de toegangspoort vallen te openen via home automation van TELETASK”, licht Steve Calder toe. “Via de app op de tablet ziet de gebruiker wie er toegang wenst, waarna die de deur via de app opent. Is er niemand thuis, dan krijgt de gebruiker een boodschap op zijn smartphone wanneer er zich een bezoeker aanmeldt.”

Gaat het alarmsysteem af? Dan gaat meteen alle buitenverlichting aan dankzij een link tussen het alarm- en het TELETASK systeem. Dat laatste verwittigt ook meteen de gebruiker, via e-mail en telefoon. “Via de telefoon kan de gebruiker dan CCTV-beelden bekijken, eventueel het alarm uitschakelen of de politie verwittigen.”

 

Eigenaar was reeds fan


Waarom de eigenaar van de Priory House voor home automation van TELETASK koos? “Omdat hij al een fan was. Hij gebruikt het systeem in zijn eigen woning, weet dus erg hoe goed en betrouwbaar het werkt. ‘He simply loves it’. Met zijn tablet kan hij trouwens zowel zijn eigen woonst als het Priory House aansturen”, weet Steve Calder.


“Vanwaar de grote liefde? Omdat het systeem exact werkt zoals verwacht. En loopt er toch iets mis, dan geniet de bewoner van een perfecte servcice van zijn integrator. Een eigenschap waar menige high-end klant voor valt”.

“Hoe de beroemde filmsterren het home automation system ervaren, weet ik niet. Maar we kregen nog geen enkele melding van een issue, wat uiteraard een zeer goed teken is!”