NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Het beste van een oude en nieuwe wereld samen onder een zuurstokroze dak

Dali. Princes Grace van Monaco. De Beatles. Elton John. Het zijn slechts enkele van de prominenten die ooit kind aan huis waren in het wereldberoemde hotel Negresco in Nice. Ook nu nog vergast het belle-époque hotel bekende en minder bekende gasten op een mondaine levensstijl en chique soirées. En sinds kort zorgt een state-of-the-art lichtregelsysteem van TELETASK voor een bijkomende moderne visuele toets aan de tijdloze gevel.

 

De zoektocht naar het ideale romantische hotel voor een verblijf aan de Franse Riviera hoeft niet lang te duren. Gelegen vlak bij de populairste bezienswaardigheden van Nice zoals de Cathédrale Sainte-Reparate en de Place Garibaldi ademt het hotel de grandeur van het oude Nice waar plezier, ontspanning en comfort tot een levenskunst werd verheven. Vandaag verwelkomt het Negresco haar gasten in één van de 102 kamers en 26 suites die elk verrassen met een eigen stijl variërend van Louis XIII tot hedendaagse kunst. En ook het grand café, sterrenrestaurant en bistro dragen bij tot een tijdloze ervaring die zelfs de meest veeleisende reiziger verrast.

 

Optimale verlichting van gevel accentueert grandeur

Dankzij een doordachte toepassing van domotica voegt hotel Negresco vandaag nog een extra facet toe aan haar pracht. Gloednieuwe gevelspots zetten de tijdloze lijnen van het gebouw in de verf en worden via een geavanceerd lichtregelsysteem met TELETASK PICOS centrale eenheid en DALI interface aangestuurd. Een astronomische klok zorgt voor de optimale aansturing van tijdcycli, lichtintensiteit en kleurtemperatuur om de ritmes van het natuurlijk licht aan te vullen.

 

Unieke lichtbeleving zet de puntjes op de i

Bij speciale gelegenheden tovert het TELETASK systeem de gevel boven de ingang van het hotel bovendien om naar een thematisch lichtfeest. Zo kleurden de gevel op de nationale Franse feestdag blauw, wit en rood en baadde de gevel in het groen ter gelegenheid van de Ierse St. Patrick’s Day. In oktober steunt hotel Negresco dan weer de internationale Think-Pink campagne met een thematisch roze lichtaccent. Dat het hotel aandacht heeft voor de kleinste details, bewijst het automatisch uitschakelen van de witte spots boven de ingang wanneer de thematische verlichting geactiveerd is. Ook in de toekomst pakt hotel Negresco uit met nog meer thematische inkleuringen van haar majestueuze gevel. Op die manier zorgt het TELETASK lichtregelsysteem voor een nog completere verblijfsbeleving van haar gasten in hartje Nice.

 

Waaruit is deze LED-lichtsturing opgebouwd?

Deze mooie realisatie kwam tot stand met slechts een beperkt aantal componenten zoals de PICOS TDS10009 met voeding TDS10132 gekoppeld aan een DALI interface TDS13621. Voor de bediening zijn standaard drukknoppen aangesloten op de contactingangen van de PICOS centrale. De PROSOFT software bestuurt de hoofdzakelijk voorgeprogrammeerde sferen, de thematische sferen en laat ten slotte de keuze tussen manuele en automatische bediening. In dat laatste geval zorgt de software voor een astronomische klok gebaseerde sturing.
Het lichtregelsysteem bij hotel Negresco bewijst dat een TELETASK installatie niet altijd groot hoeft te zijn om een imposant resultaat op te leveren. De volgende keer dat je Nice bezoekt, loont het zeker de moeite om in de buurt van het hotel Negresco het vallen van de avond af te wachten!

 

Meer weten over de mogelijkheden van lichtsturing voor gevels en hoe TELETASK u kan helpen om dit soort verlichting te realiseren voor uw woning, appartement, winkel, restaurant of bedrijfsgebouw? Neem dan zeker contact op met uw lokale distributeur voor meer informatie (via www.teletask.be/contact).

 

Met dank aan hotel Negresco te Nice en speciale dank aan Cap Horn Électricité.