NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Nieuw: inbraakalarm via OPUS

Bediening van het alarmsysteem via het OPUS-touchscreen met minimale installatie en een minimalistisch wanddesign? De laatste update van de OPUS-software maakt het mogelijk, dankzij de integratie van het inbraakalarmsysteem.


Sinds de recentste update van de OPUS-software staat er een nieuwe knop op de linkse navigatiebalk. Het klavier-icoon linkt de gebruiker met het “ALARM”-scherm, waarop u de alarmfuncties vrij kan configureren.

 


Volledig vrij te bepalen functietoetsen


Als de domoticainstallatie een OPUS-scherm bevat, voegt PROSOFT de nieuwe “ALARM”- ruimte automatisch toe. U kan daar met pincode beveiligde acties invoegen, die het mogelijk maken om een alarmsysteem in- en uit te schakelen. Daarnaast kan u andere domoticafuncties (buitenlichten ...) en cameraknoppen toevoegen op hetzelfde scherm.

Hoe de gebruiker het inbraakalarm precies in- of uitschakelt, is vrij te bepalen. U kan bijvoorbeeld een knop met een pincode in PROSOFT definiëren, die een uitgangsrelais stuurt. Wanneer de gebruiker het alarmsysteem inschakelt, wordt het contact gesloten, en omgekeerd, op voorwaarde dat het alarmsysteem daarvoor een spanningsvrije contactinput met inschakelvertraging biedt.

Wat als het inbraakalarmsysteem in- of uitgeschakeld moet worden via een impuls? Dan dient u afzonderlijke in- en uitschakelknoppen met een pincode aan te maken op het OPUS ALARM-scherm, met een afzonderlijke impulstijd per uitgangscontact. Is een uitlooptijd vereist, dan kan u een timer aan de software toevoegen.

Op het OPUS ALARM-scherm kan u eventueel ook visueel over andere technische alarmfuncties informeren. Bijvoorbeeld die van een verwarmingsinstallatie.

 


Kies het juiste alarmsysteem


Op zoek naar een inbraakalarmsysteem dat met de nieuwe feature van het OPUS ALARM-scherm te bedienen valt? Om dit op de hierboven omschreven manier te kunnen laten functioneren, moet(en) de nodige ingang(en) op het alarmsysteem ter beschikking zijn. Ook mag de OPUS-bediening via deze inputs de andere besturingsmogelijkheden van het inbraakalarm via klavieren niet verstoren.

Wil de gebruiker het alarm zowel via de in-/uitschakelknoppen van OPUS als via andere keypads bedienen? Dan is een inbraakalarmsysteem met twee impulsingangen waarschijnlijk de beste oplossing. Zorg er dan wel ook voor dat u een terugmelding van de status van de centrale in het ALARM-scherm kan zien.

 


Meer weten over het OPUS-touchscreen?


Lees meer over de vele mogelijkheden van het compacte OPUS-touchscreen of de iSGUI-app, waarmee de gebruiker alle domoticafuncties, waaronder inbrekersalarmsysteem, vanaf de smartphone kan bedienen. Om het even waar en wanneer.