NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

ITALIAANSE pracht

Italiaanse pracht, gecombineerd met maximaal comfort

 

Welkom in de schitterende villa van Edoardo Rossi. Wie vanaf het zwembad of vanuit de eetkamer in de verte kijkt, ziet het eeuwenoude Rome liggen. Alleen al dat fantastische uitzicht maakt de woning bijzonder. Maar dan hebben we het huis zelf nog niet verkend. Dan hebben we nog niet de architectuur, het interieur én het exclusief comfortniveau ervaren.

Op het gelijkvloers van deze Italiaanse villa bevinden zich onder meer de eet- en woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een badkamer. Een verdieping hoger vinden we de hoofdslaapkamer en een tweede badkamer. Een verdiep lager biedt de woning een slaapkamer voor grootmoeder en een tweede keuken.

Zowel binnen als buiten is de woning bijzonder mooi. Daarvoor stond architect en interieurontwerper Flavio Mattioni garant. Tegelijkertijd biedt de villa erg veel comfort, dankzij een geïntegreerd domoticasysteem van TELETASK, verdeeld via Intellia Intelligent Automation uit Bologna en in dit geval ism salesverantwoordelijke Angelo Bonori.

 

Hemel op aarde, binnen en buiten

Als designer wou Flavio Mattioni zo flexibel mogelijke verlichting in de woning, om de villa optimaal en efficiënt te verlichten. Aangestuurd via een domoticasysteem met zo onopvallend mogelijke bedieningspanelen, om het interieur niet te verstoren. Daarnaast garandeert het systeem een perfect binnenklimaat. Het stuurt immers ook de verwarming en koeling aan, net als de gemotoriseerde zonneweringen.

Buiten verzekert het domoticasysteem een piekfijne tuin door het intelligent aansturen van de tuinbesproeiing. ’s Avonds lijken er ‘vuurvliegjes’ rond te vliegen: witte ledlichtjes van de geïntegreerde tuinverlichting. Zelfs het zwembad baadt in een bijzondere sfeer, door de aangestuurde RGB-ledverlichting. En het water is altijd klaar voor een duik, dankzij de geïntegreerde filterinstallatie.

De beveiliging van de villa en het domein wordt verzekerd door een losstaand alarmsysteem. Maar dank zij de integratie kan van op het domoticasysteem de eigenaar het alarm in- of uitschakelen, of de status ervan checken.

Om toegang te krijgen, scannen de bewoners hun vingerafdruk aan een lezer aan de poort, buitendeur of garagepoort. Zijn er bezoekers aangekomen? Dan heet hij hen welkom via het OPUS-aanraakscherm, perfect geïntegreerd met de videoparlofoon buiten.

Alle technieken, van de verlichting tot de beveiliging, kan Edoardo Rossi opvolgen en aansturen via AURUS- en OPUS-aanraakschermen. Maar evengoed met zijn stem, via Alexa of op afstand met de iSGUI-app op zijn iPhone en GUI+ op een Windowstablet en -PC.

 

Rolls Royce van de domoticasystemen

De integratie van alle technieken schept een bijzonder comfortabele villa, die elke dag van zijn bewoners perfect kan maken. Aangepast en met respect voor de wensen van Dhr. Edoardo Rossi. Perfect aan te sturen, voor een optimaal comfort, veiligheid en energiebeheer. De woning heeft dan ook een laag energieverbruik, vandaag interessanter dan ooit.

De eigenaar ging niet over één nacht ijs en vergeleek verschillende oplossingen op de Italiaanse markt. Maar uiteindelijk koos hij voor het TELETASK-systeem, omdat het bijna op maat gemaakt leek, precies wat hij wenste. Voor Eduordo Rossi is het de Rolls Royce van de domoticasystemen, hetwelke hij niet meer zou willen inruilen.

En als de eigenaar een vraag heeft, weet hij dat hij altijd een professional kan bereiken dewelke het systeem op afstand kan aansturen en verifiëren, vooraleer hij een technieker moet inschakelen. Ook architect Flavio Mattioni, is een fan en betrok Intellia ondertussen al bij verschillende van zijn projecten. Una vita comoda. Zeker als u het comfort en de veiligheid van TELETASK geniet. In Italië, of waar ook ter wereld.