NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Hoe de toegang van derden tot een woongebouw registreren

Om correcte arbeidsberekeningen te maken voor residentieel personeel zoals huishoudhulpen of tuinmannen en om algemene veiligheidsredenen, willen huiseigenaars met een TELETASK domotica systeem vaak de aankomsten en vertrekken registreren. Dit is ook nuttig voor leden die bijvoorbeeld toegang hebben tot een clubhuis. Voor hen hebben wij een oplossing: een TELETASK lezer TDS12142(PN of GL) gekoppeld aan een toegangskaart of sleutelhanger.

Hoe het werkt

Het TELETASK toegangscontrole systeem onthoudt een tijdstempel bij elk gebruik van een toegangskaart op een TELETASK lezer TDS12142(PN of GL). Deze tijdstempel wordt opgeslagen in het geheugen van de centrale, die de gegevens kan exporteren door een e-mail te sturen met een spreadsheet compatibel bestand (csv). De huiseigenaar kan bepalen hoe vaak hij dit rapport wil ontvangen. Let wel, het csv-bestand bevat alleen de tijdstempels. Er is geen automatische berekening van de werkuren. Dit moet door de gebruiker handmatig in de spreadsheet worden gedaan. 

 

Ingangsregistratie versus uitgangsregistratie

Registratie van wie het huis binnenkomt is eenvoudig: mensen kunnen enkel toegang krijgen door gebruik te maken van de TELETASK toegangskaart/fob. Bij het verlaten van de woning is het daarentegen mogelijk om de uitgaande registratie op de lezer te vergeten. 

Een goede oplossing om te vermijden dat een uitgangsregistratie vergeten wordt, is het gebruik van een gemotoriseerde poort. Bij het naar buiten gaan moet de garage- of straatpoort na het verlaten worden gesloten, zodat een extra handeling met de toegangskaart nodig is. Als dat de enige manier is voor de medewerker of bezoeker om de poort te sluiten bij het weggaan, is de kans groot dat er altijd een exit-registratie in het systeemgeheugen aanwezig is. 

 

De PORTA toepassing 

Een andere manier om te controleren is de PORTA-app, die u in realtime een lijst toont van elke toegang of toegangspoging. De enige beperking met PORTA is dat u het alleen ter plaatse kunt gebruiken, omdat er momenteel geen bediening op afstand is zoals binnen iSGUI. Het is de bedoeling dat deze functie in Q2 2021 beschikbaar komt. PORTA is gratis, maar de nieuwe versie met extra functies voor cloudverbinding zal een betaald abonnementsmodel hebben.