NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Geslaagd showbizzhuwelijk

Onlangs werd het Belgische Galaxy Studios Group tot Audio Wonder of the World verkozen. De accommodatie voor audio- en videoproductie die het bedrijf biedt, is dan ook absolute wereldklasse. Internationale artiesten werken en verblijven er in alle comfort, mee dankzij het TELETASK-domoticasysteem. Een systeem dat ook perfect meegroeit naarmate Galaxy Studios Group verder uitbreidt.


Galaxy Studios Group werd in de jaren tachtig opgericht, door de broers Guy en Wilfried Van Baelen. “We bieden alles aan voor audio- en videoproducties”, vertelt Guy. “Audio is daarbij onze bakermat, met opnames van muziekalbums, soundtracks ... Voor films en tv doen we vooral postproductie. Verder financieren we film-, televisie- en musicalproducties. Ook via tax shelter, een fiscale maatregel waarmee bedrijven, zoals TELETASK, reeds vele jaren in de Belgische audiovisuele sector investeren.”

Al decennialang is Galaxy Studios Group bijzonder populair, bij nationale én internationale artiesten. “Zowel Hooverphonic, dEUS, Clouseau en Scala namen hier al op, als Mary J. Blige, James Last, Simple Minds, Rammstein ... Verder speelt het Galaxy Symphonic Orchestra hier de filmmuziek in voor vele Belgische en Nederlandse films, als Bankier van het Verzet, en tientallen musicals als 40-45. Bovendien werkte Star Wars-regisseur George Lucas hier de film Red Tails af. Daarmee schreven we geschiedenis, want dit was wereldwijd de eerste film ooit voor de cinema-industrie met 3D-audio, gerealiseerd met het door ons ontwikkelde AURO-3D-geluid.” Galaxy Studios werd dan ook al meermaals met internationale awards bekroond, zowel in de muziek- als in de filmindustrie.

 


Wat maakt Galaxy Studios wereldvermaard?


“Het geheel”, vat Guy Van Baelen samen. “Zo is ons complex heel uniek. Het bestaat uit verschillende betonnen bunkers, die op veren staan. Het glas in onze vele vensters is dan weer tot 11 cm dik. Met die constructie, die enkele bijzondere voordelen biedt, hebben we alle geluidsisolatierecords ter wereld verbroken, die nog steeds op onze naam staan.”


In die perfect geconditioneerde omgeving biedt Galaxy Studios Group zeer geavanceerde opnamefaciliteiten. “Het neusje van de zalm, zowel qua inrichting als apparatuur, samen met de juiste mensen. We huisvesten zelfs een hotel en restaurant, voor artiesten en medewerkers die hier willen overnachten.”


Galaxy Studios Group breidde de voorbije jaren ook almaar verder uit, met onder meer een state-of-the-art cinemazaal. “Daarin ervaart u onze AURO-3D-technologie. Deze biedt waar 3D-geluid, ook in de hoogte”, licht Guy Van Baelen toe. Momenteel bouwt het bedrijf acht hotelkamers bij, met het TELETASK-systeem, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn.


In alle comfort, door TELETASK


Toen Galaxy Studios Group in 2014 zijn faciliteiten met 3.500 m² uitbreidde, trok Guy Van Baelen ten volle de kaart van het TELETASK-domoticasysteem. “Zo kan ik alle technieken in het complex optimaal aansturen, via toetsenpanelen, smartphones, tablets en computers.”


Welke voordelen levert dat op? “Om te beginnen, is alle verlichting van het complex in het TELETASK-domoticasysteem geïntegreerd. In de cinemazaal kan ik zo makkelijk duidelijk maken waar de speakers van de AURO-3D-technologie zich bevinden. Elke luidspreker is immers omringd door ledstrips die ik apart in een kleur kan laten oplichten.”


Tegelijk laat de TELETASK-integratie toe om de verlichting vanaf afstand, bijvoorbeeld van thuis uit, te bedienen. Hetzelfde geldt voor de verwarming en koeling. Ook die vallen volledig via het TELETASK-domoticasysteem op te volgen en aan te sturen. “Zo kan ik mijn klanten altijd helpen als ze iets anders wensen qua verlichting en binnenklimaat, ongeacht waar ik zelf ben”, merkt Guy Van Baelen op.


Ten slotte laat de technologie van TELETASK een strikte toegangscontrole toe. “Als we bijvoorbeeld voor de BBC Group of voor Sony Pictures uit Hollywood werken, moeten we perfect kunnen traceren wie in bepaalde ruimtes is geweest. Daarvoor gebruiken we onder meer vele proximity-reader-systemen van TELETASK.”


Wat een geslaagd huwelijk


“Dé troeven van TELETASK zijn het gebruiksgemak en de modulaire opbouw. We begonnen ooit met één NANOS-centrale, nu zetten we er reeds zes in. Toch kun je alle technieken met één applicatie blijven beheren. Ook vallen er makkelijk systemen van andere fabrikanten aan te koppelen: het domoticasysteem is zeer open.”


Tegelijk vindt Guy Van Baelen het erg aangenaam samenwerken met TELETASK. “Niet alleen breidt de onderneming de mogelijkheden van haar systeem steeds verder uit, ook kunnen we er altijd op rekenen. TELETASK zorgde van meet af aan voor een stabiele distributiestructuur, die een technische ondersteuning biedt waarop we steeds een beroep kunnen doen.”