NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Creëer de juiste sfeer op restaurant

De juiste sfeer in een restaurant, voor meer omzet? Die schept u met de juiste inrichting, stemmige muziek ... en aangepaste verlichting. Stel de kleurtemperatuur en de intensiteit van het licht anders in, voor elk moment van de dag, met de Tunable White-aansturing van TELETASK.


Deze functie, zowel beschikbaar op de aanraakschermen van TELETASK als via de smartphone/tablet- app, combineert twee dimmers. Daarmee bepaalt de restaurantuitbater de kleurtemperatuur van zijn verlichting, hoe warm of koud het licht aanvoelt (uitgedrukt in graden kelvin). Anderzijds kiest hij ook de intensiteit. Ofwel stelt hij beide zaken handmatig in, ofwel liggen ze vast in scenario’s die op geijkte ogenblikken automatisch kunnen starten. Op basis van kloktijd of Astro-intensiteit (buitenlicht). Welke verschillende sferen kan een restauranthouder hiermee nu scheppen?

 


De juiste sfeer voor elk moment van de dag


’s Middags is vaak aanbevolen om een wat formelere sfeer te creëren, zodat de gasten minder lang aan tafel zitten en hij meerdere services per tafel kan verzorgen. Die sfeer bereikt de restaurantuitbater door de verlichting helder en koud in te stellen, bijvoorbeeld op 5000 à 6000 kelvin.


Tijdens de eerste (vroege) service ’s avonds wil hij mogelijk nog vrij koud en helder licht. Zo maken de eerste bezoekers het niet te laat en kan hij daarna nog eens gasten aan dezelfde tafel verwelkomen. Bij de tweede of derde shift wil hij de sfeer ongetwijfeld extra gezellig maken. Daarvoor kan hij het licht warmer maken (bv. 3000 kelvin) en ook deels dimmen.

 


Hogere rendabiliteit


Met andere woorden, met de Tunable White-functie schept een restauranthouder beter dan ooit de juiste sfeer, om gasten langer of net minder lang aan tafel te houden en zo zijn investering beter te laten renderen. Tunable White is reeds jaren aanwezig in het TELETASK-domoticasysteem, klaar voor uw volgende restaurantproject.