NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Compact pareltje met human-centric lighting (HCL)

In dit artikel geven we u een virtuele rondleiding van een slim appartement dat is uitgerust met TELETASK-domotica voor extra comfort. Wat zo bijzonder is aan dit mooie appartement is dat het gebruik maakt van mensgerichte verlichting (HCL) om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

 

Minimalisme met speelse kleuraccenten

Het 126 m² grote gezinsappartement beschikt over een moderne open keuken en woonkamer met een elegante inrichting, twee slaapkamers - één voor de ouders en één voor een kind - en een creatieve ruimte voor (school)werk, hobby's en andere projecten. In het hele appartement gaan minimalisme en speelse kleuraccenten hand in hand, waardoor een rustig en toch persoonlijk interieur ontstaat.

 

 

Up-to-date comfort

De TELETASK-integraties omvatten hier klimaatgestuurde radiatoren, vloerverwarming, airconditioning, waterlekbeveiliging en intelligente lichtregeling. Er is een AURUS-4 TEMP toetsenpaneel aanwezig in elke slaapkamer en de creativiteitsruimte. In de woonkamer werd een OPUS aanraakscherm geïnstalleerd. De verlichting van het hele appartement kan worden bediend via de schermen, maar dit kan ook via de TELETASK-applicatie op een smartphone of ander mobiel apparaat.

 

Innovatieve aansturing van verlichting

Wat zo bijzonder is aan deze slimme woning, is het geavanceerde lichtregelsysteem dat werd geplaatst door de systeemintegrator. Er zijn 26 verlichtingsgroepen in het appartement, waarvan er acht gebruikmaken van biodynamische regeling, beter bekend als mensgerichte verlichting of HCL.

Human-centric lighting versterkt onze biologische innerlijke klok, waardoor onze cognitieve vaardigheden en ons gevoel van welzijn verbeteren.

Met andere woorden: de lichtaansturing die in deze flat wordt gebruikt, zorgt voor het juiste licht op het juiste moment, waardoor de bewoners beter kunnen slapen, werken en zich beter voelen.

Dit wordt voornamelijk gedaan door de tijdcycli voor de lichtintensiteit en kleurtemperatuur aan te passen om zo het ritme van natuurlijk licht na te bootsen. Zoals we allemaal weten, heeft natuurlijk licht een enorme invloed op factoren zoals onze stemming, energieniveau en productiviteit, en kan het zelfs de kans op een depressie verkleinen.

Om biodynamische verlichting in deze moderne gezinswoning te installeren, gebruikte de integrator TELETASK DALI interfaces TDS13621 in combinatie met DALI-2 gestuurde LED-lampen. Met conventionele elektra zou het toevoegen van biodynamische verlichtingsfuncties complexiteit aan het project hebben toegevoegd, zoals meer dimmers en bekabeling. Maar dankzij de intelligente bedieningspanelen van TELETASK in combinatie met de DALI bekabeling was er minder werk en apparatuur nodig dan bij een niet-HCL installatie!

 

 

Wat werd er allemaal geïnstalleerd in dit appartement?

Deze slimme woning beschikt over de volgende TELETASK-producten en diensten:

  • OPUS 7” centraal aanraakscherm met VoIP video- deurtelefoon met een PoE-verbinding
  • 3 AURUS-4 TEMP toetsenpanelen
  • TELETASK-app voor smartphonebesturing
  • MICROS+ centrale eenheid
  • DALI interface TDS13621
  • Temperatuur-, licht- en water(detectie)sensors

 

 

Wilt u meer weten over human-centric lighting (HLC) en hoe TELETASK u kan helpen dit type verlichting in uw slimme huis, appartement of kantoorgebouw te realiseren? Neem contact op met uw lokale distributeur om meer te weten te komen.