NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Stijlvol dineren in het 55.000 toeschouwers cricketstadion van Mumbai

In de Indische miljoenenstad Mumbai werd een exclusief restaurant ontworpen in het D. Y Patil Cricket Stadium. Het is ingericht met een overvloed aan planten en ongeveer 300 individueel dimbare lampen.

Dit nieuw hip restaurant ligt binnen de D. Y. Patil campus en doet dienst als een stijlvolle ontvangstruimte op cricketwedstrijddagen en andere grote evenementen. De indrukwekkende ruimte telt meer dan 700 zitplaatsen en is ingericht als een stijlvolle urban jungle met meubels in organische vormen, een massa exotische planten en daartussen een hele zwerm lichtpunten als vuurvliegjes tussen al dat groen. Het is een opmerkelijk ontwerp van Serie Architects. Op deze plek vergeet je meteen de drukte van de grote miljoenenstad.

Verlichting aansturen per unit

Aangezien verlichting mede de sfeer van een ruimte bepaalt, werd hier niets aan het toeval overgelaten. Maulik Lunkar, projectmanager van D. Y. Patil, vroeg vooral om een uiterst betrouwbaar systeem om de verlichting in het hele restaurant op eenvoudige wijze te kunnen regelen van op pc, laptop of smartphone. De floormanager moest naast vate presets ook elk lichtpunt afzonderlijk kunnen dimmen om de perfecte setting voor elke gast te creëren.

De juiste experts voor advies, ontwerp en implementatie

Voor advies, ontwerp en implementatie van het hele systeem werden verschillende bedrijven en experts ingeschakeld: MEP Consultant Clancy Global, Roswil Dlima, Project Head van ACME MEP Services, en Niraj Talwar, Co-Founder bij Xpertech Systems LLP, die verantwoordelijk was voor het ontwerp.

Akshay D. Babla, oprichter van Xpertech Systems: "We hebben TELETASK automatiseringstechnologie aanbevolen omdat deze hier perfect voor geschikt is en de gevraagde robuustheid en betrouwbaarheeft heeft. Zo hoeft de klant niet te vrezen voor storingen."

 

Geïntegreerde airconditioning

Xpertech installeerde de verschillende TELETASK-componenten die de verlichting in het nieuwe restaurant aansturen: NANOS DoIP (Domotics over IP) als centrale unit, vier DALI/DSI/DMX interfaces voor het dimsysteem en een iSGUI app licentie voor toegang tot de gebruiksvriendelijke software waarmee de floormanager de verlichting kan bedienen via pc, tablet of smartphone. Bovendien integreerde Xpertech ook de airconditioning met behulp van een TELETASK interface, zodat deze extreem krachtige installatie eenvoudig met één commando kan worden aangepast en in- en uitgeschakeld. De oplossing biedt ook een back-upbediening met handmatige drukknoppen. Die kan het restaurantteam gemakkelijk gebruiken als de floormanager druk bezig is.

 

Klanten zijn onder de indruk

"De klant is erg onder de indruk van de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de technologie", zegt Bashyam Kalyanaraman, CEO van TELETASK India. "Het systeem heeft nog nooit problemen of storingen gegeven. Momenteel worden 300 LED lichtpunten en de airconditioning beheerd via TELETASK. Dit draagt ook bij aan de exclusiviteit van dit trendsetting project."

 

Geïnteresseerd in domotica voor jouw project?

Laat een bericht achter om je project te bespreken.