NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Case: Luxeproject in booming Tanger

In de Marokkaanse kuststad Tanger verrijst Pinea Hills, een exclusief wooncomplex met luxevilla’s en -appartementen. Wie hier iets kan kopen, heeft geluk, want de projectontwikkelaar heeft aan alles gedacht. Zowel buiten als binnen selecteerde men de mooiste en beste materialen. Een stukje paradijs op aarde.

‘Pinea Hills’: de ronkende naam is meteen een indicatie voor het marktsegment van deze woningen. Projectontwikkelaar Groupe El Guartit focust sowieso op de high-end markt, maar Pinea Hills is binnen hun aanbod het neusje van de zalm. De 60 appartementen en 10 villa’s hebben elk een woonoppervlakte van 260 tot 800m². Buiten vind je wuivende palmbomen, gemeenschappelijke zwembaden én privézwembaden. Elk appartement heeft een privé parkeerplaats. Met de zee ook nog eens vlakbij, waan je je hier altijd op vakantie.

Interessante locatie bij de kust

El Guartit mikt met deze woningen dan ook vooral op klanten uit België en Nederland die een tweede verblijf willen kopen of die zich komen vestigen in Tanger. In vergelijking met Casablanca of Fez is Tanger nog altijd relatief klein, maar de stad groeit de laatste jaren pijlsnel. Dat is ook te danken aan de interessante ligging bij de kust, met een ferryverbinding naar Spanje.

Hier in Pinea Hills kunnen de bewoners zeker tot rust komen. Elke woning is ruim en luxueus afgewerkt en de appartementen zijn ook voorzien van geluidswerende en thermisch geïsoleerde wanden, dubbele beglazing, centrale airconditioning en vloerverwarming.

Grote namen uit de designwereld

Voor een perfect resultaat nam El Guartit een aantal grote namen onder de arm. De grote, weelderig groene buitenruimte bij Pinea Hills werd ontworpen door de beroemde Amerikaanse tuinarchitect Madison Cox (#madisoncox), terwijl interieurontwerper Eric Kuster (#erickuster) tekende voor het interieur. Daarbij koos hij vooral voor Europese en Belgische materialen en producten. Zo worden niet alleen het marmer en de tegels ingevoerd maar zijn de appartementen voorzien van een volledig ingerichte Bulthaup-keuken. Een bewuste zet, vanwege de kwaliteit van de merken en ook omdat de potentiële kopers uit Europa met die merken en hun kwaliteit vertrouwd zijn. Ze verwachten in hun nieuwe woning dan ook het comfort dat ze gewoon zijn.

Bewuste keuze voor Belgische merken

Een mooi voorbeeld is de architecturale verlichting van het Belgische designmerk Delta Light, die ’s avonds een zalige sfeer schept. Bij elke productkeuze had de interieurarchitect niet alleen oog voor het functionele, maar minstens even belangrijk waren het design en de uitstraling van elk product.

Discrete AURUS-bedieningspanelen

Precies daarom werkte Eric Kuster voor de domotica met de oplossingen van het Belgische TELETASK. Kuster kende het merk al door eerdere projecten en vond het discrete design van de AURUS-toetsenpanelen en de OPUS-aanraakschermen perfect voor de luxewoningen in Pinea Hills. Alle woningen en appartementen in het complex worden dan ook uitgerust met dezelfde esthetische bedieningselementen van TELETASK. Maar de gebruiker kan ook alles besturen vanop zijn gsm of tablet. Lokaal en vanop afstand. De TELETASK - ATMOS app is daarvoor de geschikte tool. Zeker voor een weekendverblijf is onder andere de bediening van verwarming en koeling vanop afstand, de gedroomde oplossing voor de eindgebruiker die maar zelden een technologiefreak is. Eénvoud en betrouwbaarheid staan dan ook voorop. Hij kan alles vanuit één app controleren en besturen. Ook de binnen- en buitenverlichting, zonweringen, gordijnen, enz...

TELETASK geïntegreerde domotica

De toekomstige bewoners krijgen dankzij de geïntegreerde domotica een maximum aan comfort. Alles is in het systeem met elkaar verbonden, zoals onder andere verlichting, de warmtepomp die voor de verwarming en het warm water zorgt. Dankzij de vloerverwarming zijn er geen ontsierende radiators te zien. De warmtepomp is ideaal om de energiekosten te drukken, want elektriciteit is duur in Marokko en in Tanger zijn de zomers warm maar de winters behoorlijk koud. Via het TELETASK-beheerscherm en de mobiele app ATMOS, kan de bewoner het energieverbruik gemakkelijk opvolgen en desgewenst manueel bijsturen. Met de volledig geïntegreerde domotica kan de projectontwikkelaar het verschil maken en kopers overtuigen. Eénvoud en comfort.

Geïnteresseerd in home automation voor jouw project ?
Laat ons een bericht om uw project te bespreken.