NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Guesthouse Cabosse combineert eeuwenoude woning met hypermoderne domotica

In Antwerpen, net buiten de Leien, ligt het exclusieve boetiekhotel Guesthouse Cabosse. Fijnproevers en levensgenieters kunnen zich er laten onderdompelen in de luxe van de vier royale suites en het high-end aanbod van de wijnbar, wellness en afternoon tea. De woning dateert uit 1864 en kreeg door de huidige eigenaars een grondige make-over mét Belgische domotica zodat de gasten de sfeer van hun suite makkelijk kunnen regelen.

Guesthouse Cabosse opende in 2018 de deuren na een acht jaar durende restauratie en renovatie. Eigenaars Filip Buelens en Riad Hoxhaxhiku wilden de kamers en andere ruimtes inrichten in een bijzondere neoclassicistische stijl met een Aziatische twist. Ze reisden de halve wereld rond op zoek naar de juiste decoratiestukken. Het resultaat mag er zijn: elke suite kreeg een ander thema met bijhorende inrichting en decoratie.

Ook over de aansturing van de verlichting en de temperatuur werd goed nagedacht. “We wilden liefst met een Belgisch topsysteem werken”, vertelt Filip Buelens. “Ik kende de uitstekende reputatie van TELETASK reeds via een bevriende elektricien en zo viel de keuze op de oplossingen van TELETASK.”

Eenvoudig te bedienen met pc, smartphone en touchscreens

In de gemeenschappelijke ruimtes kunnen de uitbaters en hun team de domotica bedienen via de pc en met hun smartphone. In de hotelkamers kunnen de gasten de verlichting en airco ook gemakkelijk zelf aansturen via de OPUS-bedieningspanelen die esthetisch werden ingewerkt in de muur. “De domotica is heel sober en niet sterk aanwezig in de kamers. Het mooie design van de AURUS drukknoppanelen en de veelzjidigheid van de OPUS-touchscreens was voor ons ideaal.”

De juiste sfeer voor elk moment

Grote troef van de TELETASK-technologie is de flexibiliteit van het systeem, zodat de hoteluitbaters het later steeds kunnen aanpassen of uitbreiden. Maar bovenal schept het in een handomdraai de juiste sfeer in elke ruimte.

“Voor de gemeenschappelijke ruimtes hebben we een ochtendsfeer, een namiddagsfeer en een avondsfeer ingesteld”, legt Filip Buelens uit. “Daardoor is het nog eenvoudiger om op elk ogenblik snel over te schakelen naar de gewenste verlichting en temperatuur. En bovendien is het allemaal heel gebruiksvriendelijk en kostenefficient te programmeren.”

Modern hotelcomfort, made in Belgium

Voor de installatie van de domotica werkten de hoteleigenaars samen met Elektro Van Der Wildt en AVD Solutions. Die samenwerking verliep erg vlot, en ook achteraf zijn er nooit problemen geweest bij het gebruik. Filip Buelens: “Modern comfort is onmisbaar in een high-end hotel, maar als kleinschalig boetiekhotel was een hotel management software voor ons niet interessant en ook niet haalbaar. Daarom zijn we zo opgetogen met TELETASK: daarmee hebben we hetzelfde comfortniveau met een beter design en aangepast aan onze schaal. Onze gasten reageren vaak nieuwsgierig en verrast op die mogelijkheden om zelf de temperatuur en verlichting in hun kamer in te stellen. Ik vind het ook altijd leuk om te zeggen dat het een Belgisch product is. Toch de wereldwijde bakermat van residentiële domotica.”

Strakke designtoets in een klassiek interieur

In het uitgekiende interieur van Guesthouse Cabosse neemt de TELETASK-domotica een heel eigen plaats in. Want hoewel de interieurstijl neoclassicisme ademt, namen de eigenaars heel wat originele zijsprongen bij de decoratie. De moderne bedieningspanelen mogen daarom discreet aanwezig zijn zonder dat dat vreemd aandoet. “We willen niet dat het interieur van ons hotel oubollig is”, zegt Filip Buelens. “Daarom vonden we het net boeiend om de authenticiteit van de oude woning te laten contrasteren met het strakke, eigentijdse TELETASK-design. Dat geeft een mooie dynamiek, een wisselwerking van oud en nieuw, die ons erg bevalt.”

Ook interesse in domotica voor jouw project?

Laat een bericht achter om je project te bespreken.