NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

Elektrospecialist kiest voor toegankelijke domotica in klantenaanbod en eigen showroom

PROlectro is een professioneel elektrobedrijf met sterke groeiambities. De onderneming voert niet alleen projecten uit maar heeft ook twee verkoopsvestigingen. De grootste werd recent grondig verbouwd zodat klanten er nu terecht kunnen in een gloednieuwe showroom. Een centraal domoticasysteem stuurt alle technieken aan en is bovendien in de showroom aanwezig als demo voor de klanten.

“Toen de vraag naar geïntegreerde domotica groeide, gingen we op zoek naar een goed systeem”, zegt Thomas Van Kerrebrouck, zaakvoerder van PROlectro. “Onze insteek was altijd om betaalbare domotica te bieden voor elke woning, niet alleen voor grote villa’s maar ook voor gewone rijhuizen. Dat vonden we bij TELETASK. Je kan perfect beginnen met de basis zodat het niet eens veel duurder is dan een gewone elektrische installatie. Later kan je dan geleidelijk uitbreiden.”

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren

Volgens PROlectro is Teletask een ideale oplossing: eenvoudig te installeren, met uitgebreide integratiemogelijkheden en toch betaalbaar. “Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem, dat je naar wens kan uitbreiden”, verklaart Thomas Van Kerrebrouck. Andere domoticasystemen zijn ofwel heel duur ofwel erg beperkt en/of of onbetrouwbaar. Vandaar onze keuze voor TELETASK – niet alleen in ons aanbod naar onze klanten maar ook voor ons eigen gebouw en onze showroom in Beernem.”

Gloednieuwe showroom

PROlectro heeft momenteel twee vestigingen: in Brugge en in Beernem. Bij het pand in Beernem werd het vroegere winkelgedeelte afgebroken en een compleet nieuwe ruimte gebouwd, die eind oktober 2023 de deuren opende.

“De nieuwe showroom beslaat zo’n 700 m2 waar we vooral inzetten op klantenbeleving”, vertelt Thomas Van Kerrebrouck. “Klanten krijgen hier een staalkaart van de producten en systemen die we aanbieden en ook bij hen kunnen installeren. Zo is er niet alleen een keuken te zien met alle toestellen, maar ook een afdeling met alle technische systemen – van zonnepanelen en warmtepompen tot waterontharders en airco. Ook de aansturing van de domotica kunnen de klanten bekijken. Het is niet zomaar een showmodel maar echt een werkend systeem, want alle slimme functies van onze winkel worden aangestuurd door de technologie van TELETASK. Zo zijn er bedieningspanelen te zien en een kast met technische interfaces waarvoor we plexiglas hebben gehangen.”

Alles aangestuurd via een centraal domoticasysteem

Alle verlichting in de vernieuwde showroom wordt nu aangestuurd via DALI-interfaces. Ook het systeem voor de toegangscontrole is van TELETASK. Maar dat is nog niet alles: de airco en de audio zijn geïntegreerd binnen TELETASK-domotica, net als het alarmsysteem, de camerabewaking en de videofoon. “We gebruiken bijna elke module”, zegt Thomas Van Kerrebrouck. “Op een groot MAIOR-touchscreen kunnen we via een plattegrond van de winkel alle lichtpunten bedienen. In de tv showroom hangt ook een AURUS-paneel waarmee we gemakkelijk de lichten afzonderlijk kunnen dimmen, de muziek zachter zetten en de projectors aansturen om ze te demonstreren aan de klanten.”

Eenvoudige bediening via aanraakschermen

Voor de klanten is de nieuwe winkelruimte een grote troef, omdat ze echt kunnen ervaren hoe de toaalintegratie met domotica werkt. Ook voor de medewerkers van PROlectro zelf is de slimme elektronica een mooie upgrade. Iedereen die in de winkel werkt, kan alles bedienen via de gebruiksvriendelijke aanraakschermen. Dat is erg eenvoudig, want er zijn reeds vooraf ‘sferen’ ingesteld zodat het doorgaans volstaat om te kiezen voor ‘winkel openen’ en ‘winkel sluiten’ om in één klap de gewenste temperatuur, verlichting en het muziekvolume te starten.

Thomas Van Kerrebrouck: “Alleen ikzelf en mijn vennoten hebben ook de TELETASK-app zodat we de geïntegreerde functies ook op afstand kunnen beheren. Zo kunnen we de ingestelde uren van een toegangsbadge op PC aanpassen of een badge volledig schrappen wanneer die verloren is.”

Strategische keuze

PROlectro is erg tevreden met de strategische keuze voor TELETASK. Intussen zijn al verschillende klantenprojecten afgerond en alles loopt naar wens. Ook voor eigen gebruik blijft de onderneming vol overtuiging met TELETASK-domotica werken. Bijvoorbeeld voor nieuwe loodsen waarin bureaus en verhuurmodules worden ondergebracht. Voor nieuwe vestigingen zal PROlectro dezelfde aanpak volgen.

Geen traditionele installaties meer

“Bij onze klanten installeren we zelfs geen traditionele elektriciteit meer”, zegt Thomas Van Kerrebrouck. “We willen toekomstgericht werken en mensen overtuigen om meteen te kiezen voor een goede basis die later met hen mee kan evolueren. De energietransitie is daarin een belangrijke factor. Denk maar aan laadpalen en de slimme aansturing van je energieverbruik. Door alles met elkaar te koppelen, verhoog je niet alleen je comfort maar verlaag je ook je energiefactuur. Geen overbodige luxe!”

En dan vermelden we nog de win op duurzaamheid niet.

Misschien wel de belangrijkste want een TELETASK systeem is veel meer dan een financiële overweging.