NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

Buitengewone architectuur en TELETASK-domotica: een perfecte combinatie

© The Art of Living magazine, Germán Bourgeat

Sinds kort is Eke-Nazareth twee indrukwekkende architectuurpareltjes rijker. Desmet & Lammens Architecten ontworp er twee villa’s aan een recreatiegebied met een groot meer. De smaakvolle woningen werden bovendien volledig uitgerust met domotica-oplossingen van TELETASK. Het resultaat kregen we eerder al te zien in the Art of Living.

 

Tijdloze klasse, geavanceerde technologie

Architectuursduo Carmen Lammens en Philippe Desmet kreeg de uitdagende taak om twee villa’s uit te werken op aanpalende percelen. De woningen moesten architecturaal heel dicht bij elkaar aanleunen, maar zowel buiten als binnen afgestemd worden op de persoonlijke smaak van de bewoners. Een opdracht waar Desmet & Lammens met glans in slaagden.

De lichtrijke villa’s stralen tijdloze klasse uit en roepen meteen een vakantiesfeer op dankzij hun verfijnde ontwerp, luxueuze bouwmaterialen en spectaculaire uitzichten over het meer. En hoewel elke woning onmiskenbaar zijn eigen persoonlijkheid heeft, vormen beide samen een perfect samenhangend geheel benadrukt door het afzelia lattenwerk.

Wat de villa’s nog gemeenschappelijk hebben, naast een centrale inrijpoort en parkeerplein? Beide huizen werden volledig uitgerust met een TELETASK-domoticasysteem.

 

Desmet & Lammens - Villa in Eke-Nazareth

© The Art of Living magazine, Germán Bourgeat

 

Bart Vander Plaetsen, die verantwoordelijk was voor beeld, geluid, domotica, beveiliging en E-installatie in de villa’s, vertelt: “De woningen zijn voorzien van een NANOS-centrale, Dali interfaces, AURUS-OLED toetsenpanelen, toegangscontrole en nog veel meer. De installatie van alle integraties is heel vlot verlopen.”

 

De geïntegreerde functies zijn o.a.:

  • binnen- en buitenverlichting
  • toegangscontrole
  • audio (Sonos)
  • spraakbesturing
  • automatische rolgordijnen
  • verwarming
  • bewegingssensoren
  • lichtsensoren
  • temperatuursensoren
  • licentie voor smartphone control

 

Bart: “In de villa’s wordt ook gebruikgemaakt van de astro-functie, die het hele jaar door rekening houdt met zonsopgang en -ondergang. Concreet gaan dan bijvoorbeeld de lichten binnen en/of buiten aan wanneer het donker wordt.”

“Aan enkele lichtsensoren hebben we ook bepaalde voorwaarden verbonden. Wanneer de kinderen slapen, gaan de lichten op de gang niet automatisch aan als hun ouders voorbij komen. Zo kunnen ze ongestoord van hun nachtrust genieten!”

 

Desmet & Lammens Architecten - Villa in Eke

© The Art of Living magazine, Germán Bourgeat

 

Gebruiksvriendelijkheid én elegantie voorop

Desmet & Lammens Architecten werkt al jaren met domotica van TELETASK bij bouwprojecten. Daar is volgens Philippe Desmet een eenvoudige reden voor: “We kiezen meestal voor TELETASK-systemen omdat die het gebruiksvriendelijke aspect van domotica perfect combineren met het esthetische. Dat laatste is ook heel belangrijk voor zowel ons als de klant. Het product moet naast functioneel ook mooi zijn.”

Philippe: “Doorheen de jaren hebben we gemerkt dat domotica het leven van de gebruiker niet altijd gemakkelijker maakt. Sommige systemen zijn heel complex te bedienen maar op de domotica van TELETASK krijgen we altijd positieve feedback. Het vereenvoudigt echt het leven. De keuze om bij dit project te gaan voor TELETASK was dan ook snel gemaakt.”

 

Minimalistische villa met domotica in Eke

© The Art of Living magazine, Germán Bourgeat

 

TELETASK? Een echte meerwaarde voor de eindklant

De trotse eigenaars van deze minimalistische villa’s zijn Karel en Frederik Vercruysse, twee broers die elk een eigen optiekzaak uitbaten in de regio. Als drukbezette bedrijfseigenaars vonden ze het een echte meerwaarde om hun woning uit te rusten met domotica-toepassingen.

Karel: “Toen zowel de architect als de elektricien voorstelden om domotica te installeren, zijn we daarin al snel gevolgd. Voor mij is vooral de TELETASK-app een toegevoegde waarde. Het is comfortabel en eenvoudig om alles via mijn gsm te regelen: ik kan de temperatuur in elke kamer zien en aanpassen, alle lichten bedienen, maar ik kan ook de deur vanop afstand openen.”

“De inrijpoort en garage, de elektrische gordijnen, de verlichting en de verwarming zijn allemaal domotica-gestuurd. Ook wanneer ik thuis ben, kan ik eigenlijk vanuit de zetel alles regelen. Dat is enorm handig, het maakt mijn leven echt aangenamer!”

 

Geïnteresseerd in de domotica van TELETASK?

Neem contact op met een van onze distributeurs voor meer informatie.