NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

BEN woningen en de nieuwe PROSOFT software release

Bijna-energie-neutrale woningen

Bij TELETASK is er (gratis) een nieuwe PROSOFT- configuratie software ter beschikking met heel wat extra mogelijkheden voor alle nieuwe en bestaande domotica installaties. Zo kan men de gordijnen, rolluiken en zonweringen naar een specifieke positie sturen, inclusief terugmelding (%) op de toetsen panelen, smartphone en tablet en zijn er enkele gloednieuwe ‘smart - green building’ functies.

 

De motoren kunnen aangestuurd worden op basis van meerdere nieuw slimme voorwaarden en berekeningen. Als bijvoorbeeld een ruimte te warm dreigt te worden, dan kan het systeem op basis van een meting van temperatuur en zoninstraling de zonweringen sturen om zo oververhitting te voorkomen. Dit is ook een ideale sturing in BEN- en andere lage- energie woningen waar een perfecte comfortregeling hand in hand gaat met het laagst mogelijke energieverbruik. Ook zorgt dit voor een zo laag mogelijke gebouwinvestering. De motorsturing is ook te combineren met windmeting zodat buitenzonweringen 100% veilig kunnen werken.

 

PROSOFT bevat eveneens de configuratie mogelijkheid voor alle recent geïntroduceerde interfaces zoals de toetsenpanelen AURUS-1 en AURUS-OLED PLUS en de nieuwe DIN-rail interfaces TDS13510, TDS13512 en TDS13526.

 

Bovendien is er ook een nieuwe software ‘calculatie-’ functie voor nachtkoeling aanwezig die ook in het kader van BEN woningen extra comfort aan de laagste energieprijs mogelijk maakt. Zo is het in een TELETASK-BEN woning ook perfect aangenaam wonen tijdens de warme lentedagen en zelfs de heetste zomerdagen zonder dat er behoefte is aan een airco systeem!