NIEUW  |  Klik hier en bezoek onze virtuele showroom

6 voordelen van bewegingsdetectoren in uw woning

Bewegingssensoren worden gebruikt om zowel binnen- als buitenshuis verlichting aan te sturen op basis van beweging die door de sensor wordt gedetecteerd. Op die manier voegen bewegingsmelders extra comfort toe aan elke ruimte van de woning. U hoeft zich namelijk geen zorgen meer te maken over het aan- of uitschakelen van uw lichten. Maar wist u ook dat bewegingsdetectoren uw algemene veiligheid verhogen én uw energieverbruik optimaliseren?

Huiseigenaars en beheerders van gebouwen zijn voortdurend op zoek naar manieren om de veiligheid en het welzijn van hun bewoners te verbeteren. In dit artikel ontdekt u hoe de installatie van een bewegingsdetector zoals de AURUS-2 SENSE en SIRIUS van TELETASK u daarbij kunnen helpen. U leest ook meer over andere voordelen van bewegingsmelders in uw smart home.

 

1. Extra comfort

Bent u al eens in het donker thuisgekomen met een autokoffer vol aan boodschappen? Dan weet u vast wel hoe lastig het is om uw lichten aan te doen met uw handen vol winkeltassen. Of misschien staat uw fiets wel in een donkere garage waardoor u “op de tast” naar uw fiets moet zoeken.

Dergelijke situaties zijn verleden tijd met een bewegingssensor. De AURUS-2 SENSE en de SIRIUS van TELETASK sturen uw verlichting automatisch aan zodra zelfs maar de kleinste beweging in de ruimte wordt geregistreerd.

 

2. Energiebesparing

Naast meer comfort helpt een bewegingssensor u ook energie besparen. Veel mensen laten bijvoorbeeld hun buitenverlichting de hele nacht branden om praktische redenen of uit veiligheidsoverwegingen. Ook is er in veel woningen of kantoorgebouwen een nachtverlichting die constant aan blijft. En uiteraard kan het ook altijd wel eens gebeuren dat u bij het verlaten van uw woning een licht vergeet uit te doen.

Bewegingsmelders zorgen ervoor dat uw binnen- en buitenverlichting alleen maar aanspringt als dat echt nodig is. Zo bespaart u heel wat energie en hebben uw lampen bovendien een langere levensduur.

 

3. Kostenbesparing

Omdat uw lichten met een bewegingsdetector automatisch gestuurd worden, verbruikt u minder energie. En dat merkt u natuurlijk ook aan uw energiefactuur.

Dankzij de ingebouwde lichtsensor van de sensoren van TELETASK, bijvoorbeeld, zullen ze uw aangesloten verlichting alleen activeren wanneer dat echt nodig is. Met andere woorden, overdag zal de AURUS-2 SENSE uw verlichting alleen aandoen wanneer dat echt nodig is. Na een vooraf ingestelde tijd en wanneer er niemand meer aanwezig is, wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld of gedimd. 

 

4. Meer veiligheid

Een ander groot voordeel van bewegingsmelders is dat ze uw woonomgeving ook veel veiliger maken voor uzelf en uw medebewoners of collega’s. Gepaste verlichting vermindert het risico op ongevallen en letsels, bijvoorbeeld door te vallen, uit te glijden op een glad oppervlak of zich ergens aan te stoten. In sommige landen kunnen (buiten)bewegingssensoren uw gezin zelfs beschermen tegen wilde dieren die zich te dicht bij uw woning wagen.

De TELETASK-bewegingssensoren detecteren zelfs kleine bewegingen van personen binnen een bereik tot 12 meter afstand. Dat beperkt gevaarlijke situaties door te voorkomen dat u in het donker loopt. De veiligheid en het comfort van u en uw bezoekers is in goede handen zonder dat u het licht handmatig hoeft te regelen.

 

5. Betere beveiliging van uw gebouw

Ook op het vlak van inbraakbeveiliging kunnen bewegingsmelders u van dienst zijn. Inbrekers of vandalen hebben het namelijk meestal gemunt op huizen waar de bewoners niet thuis zijn en waar ze onopgemerkt hun slag kunnen slaan. Door bewegingsdetectoren te installeren, zowel buiten als in uw woning, kan u ervoor zorgen dat bepaalde lichten automatisch aanspringen wanneer iemand te dicht bij uw huis komt. Dat is een prima afschrikmiddel voor criminelen, omdat ze meteen in het licht komen te staan.

 

6. Integratie met andere domoticatoepassingen

Het AURUS-2 SENSE toetsenpaneel van TELETASK is, naast een bewegingsdetector, ook voorzien van twee capacitieve aanraaktoetsen om uw lampen, gordijnen, rolluiken, deuren, poorten, verwarming/koeling of zelfs audiofuncties te bedienen.

Dankzij de ingebouwde infraroodontvanger kunnen de paneelfuncties ook met een afstandsbediening worden bestuurd. U hebt tot zestien bedieningsfuncties tot uw beschikking, waaronder verwarming, koeling, gordijnsturing, enz.

En zoals bij alle AURUS-aanraakpanelen heeft de AURUS-2 SENSE ook een ingebouwde temperatuursensor om uw kamertemperatuur te regelen. Deze kan zowel voor verwarming als voor koeling, of voor beide functies, worden gebruikt.

Last but not least is er ook een ingebouwde zoemer die u de nodige discrete feedback  (klik) geeft wanneer u op een knop drukt. De zoemer kan ook worden gebruikt om u te waarschuwen voor een voorgedefinieerde functie, zoals een deurbel of alarm. Alle functies kunnen worden aangepast aan uw behoeften en wensen.

 

Zoals u ziet, bieden bewegingsdetectoren u heel wat comfort en veiligheid en werken ze energie- en kostenbesparend. Wilt u meer weten over de AURUS-2 SENSE en de SIRIUS binnenhuissensoren en de uitgebreide mogelijkheden ? Contacteer meteen een TELETASK-distributeur in uw regio voor meer uitleg en advies.

Meer info: 

leaflet over AURUS-2 SENSE

SIRIUS plafondbewegingssensor product pagina