NIEUW  |  Klik hier en ontdek de ATMOS app

5 voordelen van toegangscontrole voor uw woning

TELETASK brengt een nieuwe versie van de proximity reader uit in het gamma van toegangscontrole. Naast de bestaande grijze versie, al dan niet in glas uitgevoerd, is de kaartlezer vanaf mei 2022 ook beschikbaar in een luxueuze zwarte glazen uitvoering. De lezer is voorzien van een front in veiligheidsglas met achteraan de kenmerkende keramische TELETASK-laag die niet kan verkleuren. Laat de zon dus gerust schijnen bij u thuis! Rest de vraag: wat zijn de voordelen van toegangscontrole voor uw huis?

 

Het principe van toegangscontrole is heel eenvoudig: via een kaart of tag kan u met één swipe uw toegangspoort of -hek, garagepoort, deuren... ontgrendelen. Maar TELETASK toegangscontrole is veel meer dan dat.

Hieronder zetten we de vele gebruiken en voordelen van TELETASK-toegangscontrole op een rijtje.

 

1. Verhoogde beveiliging die altijd en overal up-to-date is

 

Standaard toegangscontrole die niet domotica-geïntegreerd is werkt vaak  via een afstandsbediening. Ondertussen bestaan er ook elektronische slimme sloten. Met dergelijke systemen kan u de deur ontgrendelen via een smartphone app, tag, vingerafdruk of code.

Hoewel deze vormen van toegangscontrole zeker hun nut hebben, hebben ze echter beperkte mogelijkheden en zijn ze dus niet bruikbaar voor een toekomstgerichte  woning. Zo is het niet eenvoudig om een nieuwe gebruiker in te lezen, want de persoon moet daarvoor fysiek aanwezig zijn. 

Ook om een gebruiker de toegang te ontzeggen, moet u zich meestal bij de lezer of installatie bevinden. Omdat deze functies niet vaak gebruikt dienen te worden, blijven er soms gebruikers in het systeem zitten die ongewenst toegang hebben tot uw woning of gebouw. Denk maar aan schoonmaakpersoneel, klusjeslui of ex-werknemers.

Met een domotica-installatie van TELETASK kan u dit beveiligingsrisico voorkomen. Parameters voor toegangscontrole worden niet bij de kaartlezer zelf aangepast, maar centraal beheerd. Ook vanop afstand kan u gebruikersrechten aanpassen en toevoegen of zelfs wissen.

Wilt u het beheer van uw toegangscontrole liever aan een professional overlaten? Ook dat kan, want als u uw systeemintegrator de rechten geeft, dan kan deze op afstand nieuwe gebruikers toevoegen of bestaande gebruikers uit het systeem verwijderen. Dat is eenvoudig, comfortabel en uiterst kostenefficiënt. Hij hoeft er niet eens voor bij u langs te komen omdat hij dit via een hoog- beveiligde cloudverbinding vanop afstand kan beheren. Bovendien is het ook uiterst veilig: de toegang is altijd up-to-date en steeds beperkt tot enkel de actieve gebruikers.

Ten slotte kan TELETASK er ook voor zorgen dat uw diefstalbeveiligingssysteem geactiveerd wordt zodra iedereen uw woning of kantoor heeft verlaten. Geen enkel probleem dus als u het zelf zou vergeten!

 

2.  Voorwaarden op gebruikersniveau

 

Bij TELETASK houdt toegangscontrole nog veel meer in dan enkel toegang verlenen. U kan ook extra voorwaarden en beperkingen inbouwen voor gebruikers. Bijvoorbeeld:

 • U kan uw poetsvrouw enkel op dinsdag toegang geven.
 • U kan uw tuinman of pakjesbezorgers enkel toegang verlenen tot de poort en carport (pakjes liggen droog) maar niet tot uw voordeur.
 • U kan ervoor zorgen dat werknemers in het weekend niet binnen kunnen.
 • Leden van een (golf)club krijgen enkel toegang tot de faciliteiten waartoe ze over de nodige rechten beschikken.

Ook hier kan u ervoor kiezen om uw systeemintegrator in te schakelen en dit voor u te laten doen. Of u kan eenvoudig alles zelf beheren via uw computer.

Bovendien houdt uw TELETASK-installatie netjes bij wanneer elke gebruiker het gebouw betreedt of verlaat. Dat kan handig zijn voor uw huispersoneel, maar ook om vanop afstand te controleren of uw poetsvrouw al begonnen is of de kinderen reeds thuis zijn van school. Als de kinderoppas een TELETASK-kaart of -tag heeft, kan u ook deze persoon zijn aanwezigheid checken, van waar u dat ook wil.

 

3. Meer privacy

 

Ook meer privacy is een voordeel van toegangscontrole via TELETASK. 

Naast de restricties die u per gebruiker kan instellen, kan u namelijk nog verdere voorwaarden verfijnen. Zo kan de poetsdienst de deur enkel openen zonder aan te bellen wanneer er niemand thuis is. Het systeem kan dit onder andere zien doordat uw alarmsysteem is ingeschakeld maar ook door verschillende vormen van  aanwezigheidsdetectie.

Is er wel iemand thuis, dan moet huispersoneel aanbellen. Geen onverwachte aanwezigen meer in huis! Dat betekent 100% privacy wanneer u dat wenst.

 

4. Optimaal energiebeheer

 

Dankzij de integratie met andere domoticatoepassingen in uw woning of gebouw kan het TELETASK-systeem ook energiebesparende acties ondernemen. We delen hieronder enkele voorbeelden.

  • Wanneer uw kinderen de woning verlaten, zal TELETASK de temperatuur in hun studeer- of slaapkamer automatisch verlagen om energie te besparen.
  • Stopcontacten en elektronica worden automatisch uitgeschakeld zodra de laatste persoon vertrokken is. Apparaten die op dat ogenblik nog werken, zoals  een vaatwas of droogkast, krijgen nog eerst de tijd om hun programma af te werken.
  • Als u beschikt over een digitale meter en zonnepanelen, dan kan het systeem bij uw afwezigheid zelf bepalen om bepaalde toestellen te starten op het ogenblik dat u energie over heeft. Denk maar aan uw vaatwas, linnenautomaat, droogkast of elektrische warmwaterboiler (al dan niet via een warmtepomp). Wanneer u thuiskomt, zijn uw huishoudelijke taken gedaan én heeft dit u nauwelijks iets gekost.
  • Met TELETASK kan het systeem ook tijdens uw afwezigheid (tijdelijk) bepaalde stroomkringen uitschakelen zodat u geen elektrische overbelasting riskeert en piekafname beperkt blijft. Zo blijft uw energiefactuur altijd onder controle!

 

 

5. Minder risico op brand- en waterschade

 

Dat TELETASK bij het verlaten van de woning al uw stopcontacten en elektrische toestellen uitschakelt, is niet alleen zuinig. Het beschermt uw gezin en gebouw ook extra tegen brandgevaar of waterschade.

Toestellen zoals uw oven of koffieautomaat staan immers niet meer onder spanning en vormen dus geen enkel risico terwijl u niet thuis bent. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over een oplader die u per ongeluk in het stopcontact liet zitten. Indien u dit wenst, kan het TELETASK-systeem bovendien ook makkelijk de watertoevoer naar uw woning afsluiten wanneer er niemand aanwezig is.

Bovendien kan u ook per individuele gebruiker specifieke veiligheidsrisico’s vermijden. Zo zorgt TELETASK er bijvoorbeeld voor dat uw tuinman via zijn persoonlijke toegangskaart of -badge maar enkele uren water kan afnemen aan de buitenkranen. Nadien schakelt het systeem de watertoevoer naar die kranen netjes uit, zodat er geen misbruik of waterschade mogelijk is.​

 

TELETASK-toegangscontrole: comfortabel, veilig én energiezuinig

 

Zoals u ziet, houdt toegangscontrole bij TELETASK meer in dan het openen of sluiten van een deur, hek en poort. Deze functie werkt naadloos samen met de andere domoticatoepassingen in uw woning of gebouw en kan u dus op vele vlakken helpen. Zelf hoeft u er niet naar om te zien want alle nodige intelligentie is aanwezig in het TELETASK-systeem zonder dat u enige actie moet ondernemen.

Volgens uw persoonlijke wensen kan u toegangscontrole linken aan de temperatuur en verlichting in uw huis. Het is zelfs mogelijk om bij uw thuiskomst uw favoriete playlist te spelen. En dat vaak zonder dat u ook maar één scherm of knop hoeft aan te raken. Zo bieden we u naast rust en plezier het summum van comfort, veiligheid en energiebeheer.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer weten over de andere mogelijkheden van toegangscontrole? Aarzel dan niet om een specialist in uw buurt te raadplegen. Neem gerust contact op met een verdeler in uw regio voor een antwoord op uw vragen en hulp bij het vinden van een gekwalificeerde systeemintegrator.

Lees ook onze Leaflet over toegangscontrole.